Τ/κ Πύλας: «Καταπιεστικές και ρατσιστικές» οι απαιτήσεις των κατεχομένων

Σύμφωνα με την μετάφραση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, κάτω από τον τίτλο «’Καταπιεστική και ρατσιστική στάση’», η Yeni Düzen (02.06.20) γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι που διαμένουν στην Πύλα διαμαρτυρήθηκαν χθες στο σημείο διέλευσης στο Πέργαμος λόγω των όρων που τους έθεσε το κατοχικό καθεστώς για να μπορούν να περνούν στα κατεχόμενα.

Οι κάτοικοι της Πύλας αντέδρασαν για το γεγονός ότι το καθεστώς ζήτησε να τους παρακολουθεί μέσω εφαρμογής στα κινητά τους τηλέφωνα και χαρακτήρισαν «καταπιεστικό και ρατσιστικό»

το γεγονός ότι το καθεστώς τους απαγορεύει να έχουν επαφές με Ελληνοκύπριους και τους ζητά να δεσμευτούν ότι δεν θα πράξουν κάτι τέτοιο (για να τους επιτρέπει να περνούν στα κατεχόμενα). 

Ο Τουρκοκύπριος κοινοτάρχης του χωριού, Βεϊσάλ Γκιουντέν δήλωσε στην εφημερίδα ότι η απόφαση για παρακολούθηση των κατοίκων Πύλας προκάλεσε «σοβαρή ενόχληση», ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να συναντηθεί με όλους τα μεσάνυχτα και ότι το πρωί συνομίλησε με τα λεγόμενα υπουργεία υγείας και εξωτερικών και τελικά επικράτησε η λογική, αφού αναθεωρήθηκε η πιο πάνω σκέψη. Πρόσθεσε το εξής:

«Αποφασίστηκε να γίνουν σήμερα τα τεστ. Μου ζήτησαν έναν κατάλογο με τέσσερα μέρη: τους εργαζόμενους στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, τους ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης και τους ασχολούμενους με την γεωργία και την κτηνοτροφία».   

Είπε ότι στον κατάλογο υπάρχουν 60 άτομα και ότι διενεργήθηκαν τεστ στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στους ιδιοκτήτες οικογενειακής επιχείρησης για να μπορούν να περνούν στα κατεχόμενα να εργαστούν. 

Διαβάστε επίσης: 

Τ/κ Πύλας: Θα περνούν κατεχόμενα αφού δεσμευτούν ότι δεν έχουν επαφές με Ε/κ

Τατάρ: Υψηλό ρίσκο μόλυνσης κορωνοϊού η Πύλα λόγω επαφής με Ελληνοκύπριους

Keywords
Τυχαία Θέματα