Τίτλοι τέλους στις προσδοκίες για αποκρατικρατικοποιήσεις

«Κατεβάζει ρολά», τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η Κυβέρνηση αναφορικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων των δημόσιων οργανισμών και των κρατικών επιχειρήσεων, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Βασικός λόγος, δεν είναι άλλος από τη στέρηση των σχετικών κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό 2017, η οποία αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Τα κονδύλια αφορούσαν σε χρήματα που προορίζονταν για σε μελέτες, συμβούλους και λοιπές υπηρεσίες για αποκρατικοποιήσεις και να

δεσμεύσει τα υπόλοιπα, ανακόπτοντας έτσι την πορεία ενός σημαντικού για την Κυβέρνηση Αναστασιάδη στοίχημα, εκείνο της μείωσης του κράτους.

Ως εκ τούτου, οι φιλοδοξίες για αποκρατικοποίηση της Cyta, Cyta Hellas, του Χρηματιστηρίου αξιών, της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων και της Κυπριακής Εταιρίας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΑΠ) μπαίνουν στο συρτάρι. Οι μόνες περιπτώσεις που «γλίτωσαν», είναι εκείνη της ανάπτυξης του Τροόδους και το Κρατικό Λαχείο, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το έργο του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας.

Για το τελευταίο και μετά από εκκλήσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Έργων Μάριου Δημητριάδη, αναζητούνται λύσεις προκειμένου να βρεθεί μια λύση, υπό τη δέσμευση ότι τα σχετικά κονδύλια θα καταλήξουν στην ανάπτυξη και όχι στην ιδιωτικοποίησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα