Τις παράνομες οικοδομές στο κατεχόμενο Τρίκωμο σχολιάζει ο τ/κ Τύπος

Η έκθεση της «επιτρόπου διοικήσεως» για τις παράνομες οικοδομές στο κατεχόμενο Τρίκωμο, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης σχετικά με τις προτιμήσεις των πολιτών για τις παράνομες εκλογές και η έλλειψη εμβολίων HPV είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.



Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Η κατάσταση στην Κύπρο

οδηγεί σε ένωση» αναφέρεται σε άρθρο Τούρκου δημοσιογράφου και συγγραφέα σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο αλλά και στην επιρροή της Τουρκίας στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στις προεργασίες για τις παράνομες εκλογές. Αλλού γράφει ότι τελικά δεν συναντήθηκαν ψες το βράδυ στην δεξίωση οι δύο ηγέτες λόγω βεβαρημένου προγράμματος τους. Αναφορά γίνεται και σε απόφαση «δικαστηρίου» σε υπόθεση θανατηφόρου δυστυχήματος με την οποία αθωώνονται δύο «αστυνομικοί».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Χαλάσαμε τα σχέδια τους με τη συμφωνία με Λιβύη» προβάλλει δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την Λιβύη. Αλλού γράφει ότι, σε δηλώσεις του ο «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι αν αρθούν τα «εμπάργκο» κατά του ψευδοκράτους τότε ο τουρισμός θα ανθίσει. Αναφέρει ακόμα ότι παράνομο πανεπιστήμιο αποφάσισε να προσφέρει στους υπαλλήλους του ασφάλεια υγείας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο  «Κρίση εμβολίων» γράφει ότι ενώ το «υπουργείο υγείας» πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού των νεαρών κοριτσιών με το εμβόλιο έναντι των θηλωµάτων (HPV) εντούτοις πολλοί γονείς που επισκέφτηκαν συγκεκριμένα κέντρα υγείας έφυγαν χωρίς να εμβολιαστούν τα παιδιά τους με τους «αρμοδίους» να απαντούν ότι δεν υπάρχουν εμβόλια. Αλλού προβάλλει επικρίσεις του «βουλευτή» Φικρί Τόρος σχετικά με τον «κρατικό προϋπολογισμό 2020».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Στον δεύτερο γύρο Ακιντζί με Τατάρ» συνεχίζει και σήμερα να παραθέτει στοιχεία της δημοσκόπησης της COMAR σύμφωνα με τα οποία ο Μουσταφά Ακιντζί είναι πρώτος στις προτιμήσεις των «ψηφοφόρων». Αλλού γράφει ότι σε 2,5 χρόνια ποινής φυλάκισης καταδικάστηκε καταδικάστηκαν δύο άτομα τα οποία κρίθηκαν ένοχα σε υπόθεση εμπρησμού. Αναφέρει ακόμα ότι η «βουλή» αποφάσισε τη σύσταση «ειδικής επιτροπής» για να εξετάσει το σκάνδαλο που ξέσπασε με χιλιάδες φάρμακα με ληγμένες ημερομηνίες χρήσεις σε «κρατικές αποθήκες».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Τι είδους άδεια οικοδομής είναι αυτή;» γράφει ότι η «επίτροπος διοικήσεως» σε έκθεση της για τον «δήμο» Τρικώμου ζητεί εξηγήσεις για άδειες οικοδομής που δόθηκαν χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η οικογένεια του 10χρονου Άτλας κατηγορεί τους ιατρούς για τον θάνατο του παιδιού τους λόγω λανθασμένης διάγνωσης και ιατρικής αμέλειας. Γράφει ακόμα ότι παραδόθηκε στην «βουλή» ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου τεσσάρων ατόμων, όταν το όχημα τους παρασύρθηκε από χείμαρρο πριν ένα χρόνο στον Πενταδάκτυλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα