Τις εισηγήσεις του προς την Κυβέρνηση δίνει στη δημοσιότητα ο ΣΥΚΑΛΑ

Επιστολή του ημερομηνίας 13 Απριλίου με εισηγήσεις που έχει κάνει στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απόδοση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην Λαϊκής στους δικαιούχους και εκταμίευση του ρευστού του ταμείου αλληλεγγύης, δίνει στην δημοσιότητα ο ΣΥΚΑΛΑ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την πρώην Λαϊκή, ο σύνδεσμος προτείνει στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

«όπως μέσα από διαδικασίες εκκαθάρισης κατεπείγουσες και νομότυπες, τα χρήματα που απέμειναν, όσα απέμειναν και αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των πιστωτών της, όπως διανεμηθούν τάχιστα στους δικαιούχους». Σε σχέση με το ταμείο αλληλεγγύης, ο ΣΥΚΑΛΑ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να μεριμνήσει, «όπως εκταμιευθεί το 95% των ρευστών για να βοηθηθούν οι πολίτες αυτούς τους τόσο χαλεπούς καιρούς». Προσθέτει πωςγ «σε ό,τι αφορά αυτή την πρόταση, η βοήθεια δεν θα παρασχεθεί μόνο στους καταθέτες της Λαϊκής αλλά και σε μια άλλη ομάδα πληγέντων. Τους κατόχους αξιογράφων».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο σύνδεσμος εκφράζει την ελπίδα ότι «τα πιο πάνω σας βρίσκουν σύμφωνο και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε όπως οι πιο πάνω προτάσεις μας τύχουν επείγουσας επεξεργασίας». «Βγάλτε, επί τέλους, το θέμα μας από τον πάτο του πηγαδιού. Εντάξετε τις πιο πάνω προτάσεις μας στα μέτρα που η Κυβέρνηση παίρνει για άμβλυνση των προβλημάτων που ταλανίζουν και θα συνεχίσουν να ταλανίζουν τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που έπεσαν θύματα 2 πανδημιών τα τελευταία 7 χρόνια», καταλήγει η επιστολή του ΣΥΚΑΛΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανά το Διάγγελμα του ΠτΔ για την σταδιακή άρση των μέτρων

Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων στην Πάφο- Τα αναγνωρίζετε; (pics)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα