Τις άρρηκτες σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας, επιβεβαιώσαν οι ΥΠΑΜ

Ελλάδα και Κύπρος, δια μέσου των Υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, επιβεβαίωσαν τις άρρηκτες σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γιωργάλλας, προέβησαν σε δηλώσεις μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο Κύπριος Υπουργός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

με την ευκαιρία των σημερινών εορτασμών του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, o κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι «σαν σήμερα, το 1912, μετά από πέντε σχεδόν αιώνες οθωμανικής κατοχής, ο ελληνικός στρατός εισήλθε θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη, απελευθερώνοντάς την. Ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου Προστάτη της πόλης και της επετείου απελευθέρωσής της, σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και με αισθήματα σεβασμού και εθνικής υπερηφάνειας, παρευρέθηκα στην επίσημη δοξολογία για την εορτή του Αγίου Δημητρίου». Ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα.

Επίσης, σε άλλη ανάρτησή του αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας όπου «επιβεβαιώσαμε για ακόμη μια φορά τις άρρηκτες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και συζητήσαμε σχετικά με τις περιφερειακές και διεθνείς τρέχουσες εξελίξεις και τις μελλοντικές μας ενέργειες».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα