Τίποτα δεν κρίνεται, αλλά θέλουν μόνο νίκη

Δεν άρχισαν πειστικά το νέο πρωτάθλημα οι δύο μεγάλες ομάδες της Λεμεσού. Μια νίκη και μια ισοπαλία ο Απόλλωνας. Μια νίκη και μια ήττα η ΑΕΛ. Αμφότερες ψάχνουν ένα ξεπέταγμα και η τύχη τα έφερε έτσι, που με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μόλις στην 3η αγωνιστική να λύσουν τις διαφορές τους.

Την Κυριακή στο Τσίρειο θα έχει ντέρμπι. Το απόλυτο ντέρμπι της πόλης της Λεμεσού που συνήθως μας επιφυλάσσει ξεχωριστές στιγμές και μπόλικη δράση. Θα είναι άραγε το ίδιο

και το προσεχές ντέρμπι ή θα δούμε ένα «κλεφτοπόλεμο», αφού κανείς δεν θα διακινδυνέψει να χάσει;

Μπορεί ο Απόλλωνας να έχει κάποιο προβάδισμα, λόγω της καλύτερης αγωνιστικής ετοιμότητας που έχει από την ΑΕΛ, αλλά και από την εμπειρία κάποιων παιχτών του, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα σε ένα τέτοιου τύπου ντέρμπι. Η ΑΕΛ ακόμη χτίζεται, με αρκετούς νεοφερμένους παίχτες και δείχνει να χρειάζεται χρόνο, αλλά από την άλλη έδειξε στο Σούπερ Καπ και κόντρα σε Ανόρθωση και Αγία Νάπα, ότι διαθέτει ποιότητα και τσαμπουκά που μπορεί να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ της.

Είναι όλα ανοιχτά λοιπόν. Το είπε και ο Χριστοφόρου, ότι είναι ένα παιχνίδι χωρίς προγνωστικά. Και έτσι είναι. Είναι νωρίς και οι ομάδες έρχονται από την πρώτη διακοπή. Θα παιχθεί αρκετό παιχνίδι τακτικής, από δύο προπονητές που μας έδειξαν ότι μελετούν και σχεδιάζουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Οι ενδείξεις λένε ότι θα πάμε σε ένα κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στο γκολ, αλλά και πάλι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος…

Μπορεί, να κυριαρχεί η άποψη, ότι το αποτέλεσμα δεν θα κρίνει κάτι και ότι ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά σίγουρα μια νίκη θα έχει πολλαπλά οφέλη και η ήττα θα έχει σκοτούρες, έστω και λίγες, αλλά δεν παύει από το να πρόκεται σκοτούρες.

Καθαρά αγωνιστικά, για την ΑΕΛ θα είναι σημαντικό να βρει τις λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού ακόμη και ένας εκ των Αϊρόσα και Ελευθερίου προλάβουν δεν θα είναι 100% έτοιμοι για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, καθώς επίσης και στο εκτελεστικό κομμάτι. Για τον Απόλλωνα, θα είναι σημαντικό να βρεθεί η χημεία στο νευραλγικό χώρο του άξονα και ποιους ρόλους θα έχουν συγκεκριμένοι παίχτες, καθώς επίσης να πάρει τα πάνω του ο Γκίε στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα