Την Τρίτη οδηγείται στην τελευταία του κατοικία ο 10χρονος

Με την κοινή γνώμη να παραμένει συγκλονισμένη, την Τρίτη (15/5) αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 10χρονος Σταύρος Γιωργαλλής, ο οποίος απεβίωσε μετά από τραυματισμό που υπέστη στο σχολείο του στο Αλεθρικό.

Η κηδεία του 10χρονου θα γίνει την Τρίτη (15/5) στις 14:30 το απόγευμα στην εκκλησία Αγίου Επιφανείου στο Αλεθρικό.

Η οικογένεια του δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές για στήριξη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 10χρονου, δεύτερη νεκροτομή αιτήθηκαν οι συλληφθέντες γιατροί για το 10χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του από τραύμα στο κεφάλι με την Αστυνομία εν πρώτοις να δίνει το πράσινο φως.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση σε έντονο ύφος εξέδωσε η ΠΑΣΥΚΙ, στρέφοντας τα πυρά της κατά του συστήματος υγείας.

Να θυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος Σταύρος κτύπησε το πρωί της Παρασκευής(11/5) στο κεφάλι, ενώ έπαιζε μπάσκετ την ώρα του μαθήματος της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού, όπου φοιτούσε.

Μετά τον τραυματισμό, ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, εξετάστηκε και απολύθηκε, επιστρέφοντας όμως αργότερα στο ίδιο νοσοκομείο, αφού δεν αισθανόταν καλά.

Στη συνέχεια ο 10χρονος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε διασωληνωμένος με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, ο 10χρονος δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τραγική φιγούρα σε αυτή την υπόθεση η μητέρα του δεκάχρονου μαθητή η οποία επιρρίπτει ευθύνες στους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και καταγγέλλει ότι εάν το παιδί της υποβαλλόταν σε αξονική τομογραφία από την αρχή δεν θα πέθαινε.

Σε μια άλλη εξέλιξη την πενθήμερη κράτηση των δύο γιατρών που συνελήφθησαν σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση για «πρόκληση θανάτου από αμελή και απερίσκεπτες πράξεις» διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το πρωί του Σαββάτου.

Συγκλονισμό προκαλούν πάντως όλα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την υπόθεση του 10χρονου από τη Λάρνακα, όπου έγινε λόγος για «επισκληρίδιο αιμάτωμα που συνέβαλε στον θάνατο του παιδιού…»

Keywords
Τυχαία Θέματα