Την παραχώρηση κονδυλίου 560 εκ. ΤΛ από την Τουρκία, ανακοίνωσε ο Ουστέλ

Η Kıbrıs γράφει ότι ο λεγόμενος "πρωθυπουργός", Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι άρχισε η ροή χρημάτων από την Τουρκία, στα πλαίσια των προνοιών του «πρωτοκόλλου οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας για το 2022», που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της «τδβκ».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» στα κατεχόμενα, ο Ουστέλ είπε ότι η Τουρκία θα παραχωρήσει κονδύλι ύψους 560 εκ. ΤΛ για την κάλυψη των χρεών της τουρκικής εταιρείας AKSA [Σημείωση μεταφραστή: τουρκική ιδιωτική εταιρεία

που παράγει ηλεκτρική ενέργεια στα κατεχόμενα].

Όπως δήλωσε ο Ουστέλ, το κονδύλι ύψους 560 εκ. ΤΛ θα μεταβιβαστεί από την Τουρκική Δημοκρατία στο «υπουργείο δημοσιονομικών».

Ο Ουστέλ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Τουρκία, όπως πάντοτε, βρίσκεται δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν και δήλωσε ότι το κονδύλι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα του ηλεκτρισμού ρεύματος.

Ο Ουστέλ ευχαρίστησε ειδικότερα τον Τούρκο Πρόεδρο Έρντογαν αλλά και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάϊ για τη συνεχή στήριξη που παρέχουν στην «τδβκ», υποστηρίζοντας ότι η στήριξη της Τουρκίας είναι ανεκτίμητης αξίας για αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
560, Τουρκία, Ουστέλ,560, tourkia, oustel