Την Κυριακή στην Κύπρο ο τεως Γ.Δ. Της "Hellector"

Τον ύπνο τους, έχασαν αρκετά άτομα ανάμεσα τους νυν και πρώην κρατικοί αξιωματούχοι που τρέμουν στην κυριολεξία την επικείμενη κατάθεση του Δημήτριου Γιαννακόπουλου.

Ο τέως διευθυντής της Helector εξέφρασε την πρόθεση του να έρθει οικειοθελώς στη Κύπρο και να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις αμαρτωλές μίζες που φέρεται να έδινε την περίοδο που ηγείτο της ελληνικής εταιρείας.

Η κάθοδος του στο νησί έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή. Από την ανάκριση του, η αστυνομία ευελπιστεί

πως θα περάσει χειροπέδες και σε άτομα που είχαν μακρύ χέρι πριν το 2009, ιδιαίτερα την τριετία 2004-2006 που ήταν η προκήρυξη των διαγωνισμών και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων για τον ΧΥΤΑ Πάφου και τον ΧΥΤΥ Λάρνακας.

Όλα δείχνουν πως οι όροι των διαγωνισμών συντάχθηκαν για να ευνοήσουν την Helector που τελικά κέρδισε τους διαγωνισμούς. Αν προκύψει κάτι τέτοιο, από ανάκριση θα περάσουν και οι επαγγελματίες που μίσθωσε το κράτος για να ετοιμάσουν τους όρους των εν λόγω διαγωνισμών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κύπρο, αυτοβούλως, αναμένεται να έρθουν και οι άλλοι δύο καταζητούμενοι, οι Ιμάρ Μπακλέρ και Αθανάσιος Κάτρης. Ο Γιαννακόπουλος είχε διατελέσει ΓΔ της Helector πριν από το Κοκότση.

Η κατάθεση του χαρακτηρίστηκε κλειδί και από το γεγονός ότι ο Κοκότσης είπε στην ομολογία του ότι του είχε παραδώσει ελλειμματικό ταμείο 165 χιλιάδων Ευρώ που δόθηκαν στην Κύπρο για μίζες. Μεγαλύτερο ποσό που και πάλι δόθηκε σε μακροχέρηδες καλύφθηκε από τον καταζητούμενο με εικονικά τιμολόγια. Εξίσου σημαντικές θεωρούνται και οι καταθέσεις των άλλων δύο καταζητουμένων Imar Βαqler και Αθανάσιου Κάτρη.

Ο πρώτος ενημέρωσε πως θα έρθει και αυτός την Κυριακή ενώ ο δεύτερος θα καταφθάσει στο νησί μας αύριο ή την Παρασκευή. Επισημαίνεται ότι η ομάδα που έχει συσταθεί ενισχύθηκε από χθες με νέα μέλη με των συντονισμών των ανακροτών να γίνεται από το ΤΑΕ Αρχηγείου το οποίο όταν είναι απαραίτητο ενημερώνει τον Γενικό Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα