Την γραπτή πρόταση του ΥΠΟΙΚ αναμένουν ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ &ΟΛΤΕΚ

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έθεσαν ενώπιόν του θέματα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων των 13, 000 εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν και αναμένουν την γραπτή πρόταση που θα παρουσιάσει την ερχόμενη βδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών για τα αιτήματά τους.

Σε κοινή ανακοίνωση των τριών οργανώσεων, αναφέρεται ότι τόνισαν πως οι εκπαιδευτικοί ``έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια να ορθοποδήσει ο τόπος από την οικονομική κατρακύλα

στην οποία περιέπεσε εξαιτίας, κυρίως, της διαφθοράς, της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, της μεγάλης φοροδιαφυγής, των διαδοχικών λαθών και σκανδάλων στον τραπεζικό τομέα και γενικά απαράδεκτων πολιτικών που ακολουθήθηκαν``.

``ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ δηλώνουν ότι παρόλο που το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ικανοποιεί στο παρόν στάδιο τα αιτήματα που έχουν θέσει, αυτό, θα κριθεί στη συνέχεια από τη γραπτή πρόταση που θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών την Τρίτη, 21η Νοεμβρίου 2017, στην οποία θα περιληφθούν και όσα διαμείφθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τον ΠτΔ, πέραν των όσων ήδη συζητήθηκαν στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, στις 3 Νοεμβρίου 2017``, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, η πρόταση αυτή , η οποία θα τεθεί ενώπιον των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων προκειμένου να αποτελέσει Συμφωνία Πλαίσιο μέχρι το τέλος του 2018, αναμένεται να περιλαμβάνει, κυρίως, τα ακόλουθα:

Σταδιακή κατάργηση των αποκοπών με σκοπό την αποκατάσταση των μισθών, διαβούλευση των μερών για καθορισμό του ποσοστού παραχώρησης γενικών αυξήσεων ή/και μείωσης της αποκοπής μισθών που θα αποδοθεί εντός του 2018. Η διαβούλευση αυτή, προστίθεται, θα ολοκληρωθεί όχι αργότερα από τις 31/5/2018.

Αναμένεται επίσης εγγραφή στη ΜΕΠΕΥ και έναρξη συζήτησης για την εξεύρεση τρόπων πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών που επιθυμούν να το πράξουν, χωρίς την επιβολή των επιβαρύνσεων που ισχύουν σήμερα. Η συζήτηση αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31/5/2018, έναρξη συζήτησης για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας για όσους εκπαιδευτικούς δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο και το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ.

Η κυβερνητική πρόταση θα παρουσιαστεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21/11/2017, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση επίσης περιλαμβάνει επανεξέταση του αιτήματος των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για κατάργηση της αποκοπής του 0,8% – 2%, η οποία έγινε για επαναδιορισμό εκτάκτων εκπαιδευτικών. Το αίτημα αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη διαβούλευση για τη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών που θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31/5/2018.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα