Την έξοδο του από την πολιτική προανήγγειλε ο Γ. Λιλλήκας

Την έξοδό του από την πολιτική ζωή, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Η εν λόγω αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο, στην εκπομπή του Capital «Η Αλήθεια Καίει», με τον Δημήτρη Σούγλη, την Τετάρτη (12/6).

Συγκεκριμένα, ο κ. Λιλλήκας, ερωτηθείς αν έχει πλέον άλλους στόχους, έξω από την πολιτική, δήλωσε: «Πρέπει να σας πω ότι εδώ και μερικά χρόνια έχω μπει στη λογική ότι ήρθε η ώρα

να κλείσει ένας κύκλος στη ζωή μου. Θεωρώ ό,τι πρόσφερα, πρόσφερα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ποτέ δεν ήθελε να γεράσει στην πολιτική και ότι ήρθε ο καιρός να κάνει κάποια άλλα πράγματα στη ζωή του και ότι ήδη βρίσκεται σε μια διαδικασία διαμόρφωσης αυτών των προϋποθέσεων.

Στην παρατήρηση ότι με βάση τα όσα αναφέρει συμπεραίνουμε ότι έχουμε μια έξοδο του Γιώργου Λιλλήκα από την πολιτική, απάντησε: «Ως έχουν σήμερα τα πράγματα, ναι, δεν το κρύβω ότι είμαι σε μια διαδικασία διαμόρφωσης άλλων συνθηκών που θα μου επιτρέψουν να μην είμαι στην πολιτική».

Κληθείς να αποκαλύψει ποια είναι τα επόμενα σχέδια στα οποία αναφέρεται, σημείωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ενός ινστιτούτου ηγετών στον τομέα την πολιτικής και της οικονομίας, σε συνεργασία με κάποια ξένα πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα, όμως, δήλωσε ότι στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο του Οκτωβρίου θα διεκδικήσει την προεδρία εκ νέου, για να βοηθήσει τη Συμμαχία Πολιτών να εισέλθει στη Βουλή το 2021 και ακολούθως να γίνει μια ομαλή διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα