Ερντογάν σε Σουηδία: Να σταματήσουν οι επαφές με τρομοκρατικές οργανώσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγνταλένα Άντερσον, είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών και η αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην πρωθυπουργό της Σουηδίας ότι η Τουρκία πάντα υποστήριζε πλήρως την πολιτική ανοιχτών θυρών στο ΝΑΤΟ, ωστόσο επεσήμανε ότι η αλληλεγγύη στην συμμαχία

είναι θεμελιώδης αξία τόσο για την ασφάλεια των κρατών μελών όσο και για την συλλογική ασφάλεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αισθάνεται άβολα από τις επαφές της Σουηδίας με άτομα και τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK/YPG/PYD και ζήτησε  να σταματήσει η πολιτική, οικονομική και εξοπλιστική υποστήριξη της Σουηδίας στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στην συνομιλήτριά του ανέφερε επίσης ότι ο ισχυρισμός ότι το PKK/PYD/YPG πολεμά το ISIS δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια και ότι αναμένουν από την Σουηδία να λάβει συγκεκριμένα και σοβαρά μέτρα που θα αποδεικνύουν ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση PKK και τα παρακλάδια της στην Συρία και το Ιράκ..

Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε επίσης να αρθούν οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η Σουηδία στην Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Επικοινωνία Ερντογάν με Νιινίστο - Συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τηλεφωνική, Ερντογάν #45 Άντερσον,tilefoniki, erntogan #45 anterson