Τι θα γίνει με τις ασφάλειες υγείας και το ΓεΣΥ

Με «αγκάθια» φαίνεται να είναι στρωμένος ο δρόμος για το ΓεΣΥ, με έντονες διαφωνίες μεταξύ γιατρών, Υπουργείου Υγείας και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας κυρίως όσον αφορά στον προϋπολογισμό του συστήματος.

Στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», βρέθηκαν οι Ανδρέας Παπακωνσταντίνου Αναπληρωτής Διευθυντής ΟΑΥ, Δρ. Μιχάλης Αναστασιάδης μέλος του ΠΙΣ και Δημήτρης Λαμπριανίδης, Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων.

Όπως λέχθηκε στην εκπομπή, σε πρώτη

φάση, διάρκειας ενός έτους, το ΓεΣΥ θα καλύπτει την εξωνοσοκομειακή φροντίδα με τις αποκοπές από τους μισθούς να αγγίζουν το 1,70 σε αρχικό στάδιο, με αφετηρία τις 19 Μαρτίου.

Από τον δεύτερο χρόνο εφαρμογής του συστήματος, το ποσό που θα αποκόπτεται από τους μισθούς θα αυξηθεί στο 2,5% και θα περιλαμβάνει τόσο την εδνονοσοκομειακή όσο και την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου Αναπληρωτής Διευθυντής ΟΑΥ, είναι αναγκαίο να υπάρξει σταδιακή εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Όσον αφορά πολίτες οι οποίοι πληρώνουν και καλύπτονται από ασφάλεια υγείας, ο Δημήτρης Λαμπριανίδης, Εκπρόσωπος Τύπου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων, ανέφερε πως σε αρχικό στάδιο, στη πρώτη φάση δηλαδή του ΓεΣΥ θα ήταν καλό να συνεχίσουν να πληρώνουν την ασφάλεια τους ωστόσο μόνο για την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη καθώς η εξωνοσοκομειακή θα καλύπτεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα