Τη Συρία θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραήμ Ραϊσί

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραήμ Ραϊσί, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Συρία την ερχόμενη Τετάρτη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ιρανού Προέδρου αφότου ξέσπασε ο συριακός εμφύλιος το 2011. Την είδηση μετέδωσε πρώτη η ιστοσελίδα της λιβανικής εφημερίδας Αλ-Αχμπάρ, που εκφράζει τις θέσεις της Χεζμπολάχ, και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με την λιβανική Αλ-Αχμπάρ, ο Πρόεδρος Ραϊσί θα συζητήσει με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Άσαντ «κοινά αναπτυξιακά προγράμματα μεταξύ Συρίας και

Ιράν» και θα επισκεφθεί διάφορα σημεία της χώρας, με τα οποία σχετίζονται οι κοινές αναπτυξιακές δράσεις. Ψηλά στην πολιτική ατζέντα θα τεθούν ζητήματα που αφορούν την «ενίσχυση του άξονα της αντίστασης», όπως ονομάζεται στην πολιτική επικοινωνιακή γλώσσα της Τεχεράνης η στρατηγική περιφερειακή συνεργασία μεταξύ του Ιράν , του καθεστώτος Άσαντ και της οργάνωσης Χεζμπολάχ που δρα στη Συρία και στον Λίβανο.

Η επίσκεψη Ραϊσί πραγματοποιείται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διπλωματική κινητικότητα εκ μέρους των φιλοδυτικών αραβικών σουνιτικών χωρών με σκοπό την επανένταξης της Συρίας στην αραβική διπλωματική κοινότητα, με τη Σαουδικη Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία να πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα