Τι λένε οι τιμές στα σχολικά προϊόντα - Μέχρι και €200 για μια τσάντα

Τσάντες, τετράδια, σχολικά ρούχα και γραφική ύλη βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων, με το χαρακτηριστικό «Back to school» να κοσμεί τις περισσότερες βιτρίνες.


Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έχει ήδη αρχίσει, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά γέμισε με σχολικά. Σύμφωνα το Σίγμα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών έχει ήδη προβεί σε έρευνα αγοράς και κατέγραψε τις τρέχουσες τιμές.
 
Σε δηλώσεις της η Βιργινία Χρίστου, Νομική λειτουργός του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών,

ανέφερε ότι  «Έχουμε διεξάγει έρευνες σε 54 σημεία παγκύπρια για σχολικά είδη και διαπιστώσαμε ότι σε σχέση με τα σχολικά είδη καθαρά, όχι για τα είδη ένδυσης, υπάρχει ένα μεγάλο εύρος τιμών, που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μία μικρή αύξηση κυρίως στα επώνυμα προϊόντα»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Καταναλωτών, οι τιμές για τα σχολικά είδη και τα ρούχα ένδυσης κυμαίνονται μεταξύ:

Για τις σχολικές τσάντες από 5 ευρώ μέχρι 199,95 ευρώΓια τις κασετίνες από 1,90 ευρώ μέχρι 44,95 ευρώΓια μαρκαδόρους, μολύβια, στυλό από 0,10 ευρώ μέχρι 67 ευρώ (σ.σ. ένα πακέτο με όλα τα απαραίτητα) Για τα σχολικά τετράδια από 0,39 ευρώ μέχρι 12,63 ευρώΓια files (φακέλους αρχειοθέτησης) από 0,20 ευρώ μέχρι 4 ευρώΓια σχολικές φανέλες από 6 ευρώ μέχρι 20 ευρώΓια σχολικά παντελόνια από 10 ευρώ μέχρι 30 ευρώΓια σχολικές φούστες από 13 ευρώ μέχρι 35 ευρώ

Παράλληλα ο Σύνδεσμος  τονίζει ότι από τους καταναλωτές πρέπει  να πραγματοποιείται έρευνα αγοράς, τόσο με τη φυσική τους παρουσία  στα καταστήματα, όσο και στις διαδικτυακές ιστοσελίδες.

Επιπρόσθετα,  η Βιργινία Χρίστου, δήλωσε ότι  «Δεν σημαίνει κατά ανάγκη ότι οι διαδικτυακές προσφορές ισχύουν και στο κατάστημα με φυσική παρουσία».

Στο Σύνδεσμο, όμως, φτάνουν και  καταγγελίες καταναλωτών για
καταστήματα στα οποία δεν αναγράφονται οι τιμές στα σχολικά είδη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Σύνδεσμος συμβουλεύει το κοινό να κάνει επίσημες καταγγελίες, για να μπορεί να τις προωθήσει στο Υπουργείο Εμπορίας μετέπειτα.

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα