Τι λέει ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας για το φονικό

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά της η Αστυνομία όσον αφορά στη στυγερή δολοφονία του ζεύγους στον Στρόβολο, με τον Υπεύθυνο Τύπου Αντρέα Αγγελίδη να υπενθυμίζει ότι το περιστατικό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και ότι η όποια πληροφόρηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, ενδεχομένως να επηρεάσει το ανακριτικό έργο και τις έρευνες.

Σε δηλώσεις του από την Λεμεσό ο κος Αγγελίδης ανέφερε ότι χθες Παρασκευή έγινε πλήρης αξιολόγηση του μέχρι στιγμής ανακριτικού έργου,

σε συνδυασμό με τις έρευνες και τις εξετάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σε σύσκεψη που έγινε αργά χθες το βράδυ στο Αρχηγείο Αστυνομίας στην Λευκωσία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι καθώς και η ανακριτική ομάδα που διερευνά την υπόθεση.

Όσον αφορά στις έρευνες σημείωσε ότι λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα και αξιολογούνται όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία, αλλά και όσες πληροφορίες έχουν διαβιβαστεί στις Αρχές σε σχέση με την υπόθεση.

«Αναμένονται επίσης αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων και στο πλαίσιο της διερεύνησης με ευαίσθητα ζητήματα, οι οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται έχοντας υπ’ όψιν όλους τους παράγοντες», είπε.

Υπενθύμισε ότι έχει κληθεί ήδη ιατροδικαστής από την Ελλάδα η οποία θα πραγματοποιήσει δεύτερη νεκροτομή.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι από πλευράς της Αστυνομίας γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες πρέπει και βεβαίως είμαστε πολύ προσεκτικοί στην δημοσιοποίηση των οποιωνδήποτε στοιχείων. Για ακόμα μια φορά ζητάμε είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί έχοντας υπ’ όψιν ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών ενδεχομένως να επηρεάσει τις ανακρίσεις που είναι σε εξέλιξη, καθώς επίσης και άλλα ευαίσθητα θέματα», σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και ότι γίνεται συνεχής αξιολόγηση αυτών.

Υπενθύμισε δε ότι οι ανακριτές έχουν διαμορφώσει μια εικόνα όσον αφορά στο έγκλημα γενικότερα, έχοντας ως βάση μαρτυρία και διάφορα δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα