Τι κάνουμε αν μας δαγκώσει φίδι – Πώς ξεχωρίζουμε την φίνα (vid)

Δάγκωμα από δηλητηριώδες φίδι δέχθηκε αγοράκι ενός έτους, το οποίο έπαιζε στην βεράντα της γιαγιάς του στην Λεμεσό.

Το παιδάκι διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική και ακολούθως στο Μακάρειο νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην εντατική.

«Ο λόγος που μπαίνεις πάντα στην εντατική μονάδα είναι καθαρά για λόγους πρόληψης αν τύχει κάποιο περιστατικό διότι για να φτάσεις σε σημείο να χορηγηθεί αντιοφικός πρέπει να σου κάνουν κάποιες αναλύσεις γιατί ο αντιοφικός είναι πιο δυνατός από το

δηλητήριο για αυτό δεν τον πουλούν πλέον και να βάζει ο καθένας μόνος του γιατί υπήρχε πολύς κόσμος που πέθαινε από τον αντιοφικό», δήλωσε ο ερπετολόγος, Γιάννος Αγγελή.

Σύμφωνα με τον ερπετολόγο, Γιάννο Αγγελή, οι επισκέψεις ερπετών αναμένεται να αυξηθούν το φετινό καλοκαίρι, συνεπεία της πυκνής βλάστησης, συστήνοντας καθαριότητα στις αυλές των σπιτιών.

Στην Κύπρο, όπως τόνισε, υπάρχουν οκτώ είδη φιδιών εκ των οποίων μόνο η φίνα έχει δηλητήριο.

«Η φίνα είναι κοντόχοντρο σώμα τριγωνικό κεφάλι και πάνω στο κέντρο της κεφαλής έχει 2 κουκκίδες που την μέρα που βγαίνει από το αυγό έχει αυτά τα χαρακτηριστικά πάνω της είναι πολλά εύκολο να την ξεχωρίσεις», τόνισε ο κ. Αγγελή.

Όταν δεχθούμε δάγκωμα από φίδι, σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, αμέσως πρέπει να επισκεφθούμε το νοσοκομείο, αφού μόνο εκεί υπάρχει ο αντιοφικός ορός. Όπως λέγει, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, αφού, σύμφωνα με τις μελέτες, υπάρχει χρόνος δύο με οκτώ ωρών για να αντιμετωπίσουν οι γιατροί με επιτυχία το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα