Τι ισχύει για τα ειδοποιητήρια Ταχυδρομείων με ένδειξη «Προσωπική παράδοση»

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα ειδοποιητήρια των Ταχυδρομείων που έχουν ένδειξη «προσωπική παράδοση» δίνουν τα Ταχυδρομεία.

Στα έντυπα ειδοποιητήρια καθώς και στα ειδοποιητήρια με SMS, που αποστέλλονται από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για παραλαβή συστημένων αντικειμένων, υπάρχει σχετική ένδειξη για την Ειδική Υπηρεσία, όπου εφαρμόζεται, π.χ. «Προσωπική Παράδοση».

Τις επιστολές με «Προσωπική Παράδοση», συμπεριλαμβανομένων και αυτών για το σύστημα φωτοεπισήμανσης, μπορεί να παραλάβει:

(α) ο ίδιος ο δικαιούχος με την

επίδειξη έγκυρου, επίσημου εγγράφου για ταυτοποίησή του, με φωτογραφία σε καλή κατάσταση (π.χ. δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης κλπ. ή

(β) εξουσιοδοτημένο από τον δικαιούχο άτομο, νοουμένου ότι αυτό θα παρουσιάσει:

(i) συμπληρωμένη την έντυπη εξουσιοδότηση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος https://www.cypruspost.post/uploads/docs/7cf2a168d2.pdf ή άλλη έγγραφη εξουσιοδότηση που να περιέχει τα στοιχεία της αναρτημένης εξουσιοδότησης στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

(ii) δικό του έγκυρο επίσημο έγγραφο για ταυτοποίησή του, με φωτογραφία σε καλή κατάσταση (π.χ. δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης κλπ.)
και

(iii) αντίγραφο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή έγκυρου επίσημου  εγγράφου ταυτοποίησης του εξουσιοδοτούντος, με φωτογραφία σε καλή κατάσταση (π.χ. δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης κλπ.).

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις για την παραλαβή συστημένων αντικειμένων με την ένδειξη «Προσωπική Παράδοση» εφαρμόζονται αναδρομικά και για έντυπες ειδοποιήσεις/μηνύματα SMS, που έχουν αποσταλεί πριν από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα