Τι γίνεται με τους ξένους αριθμούς & εφαρμογή διαταγμάτων σε αλλοδαπούς

Τι γίνεται με τους ξένους αριθμούς τηλεφώνων και το σύστημα 8998; Επίσης, τι συμβαίνει με τον έλεγχο της επιβολής των διαταγμάτων μεταξύ των αλλοδαπών που ζουν στην Κύπρο; Στην πορεία εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, και όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίζονται κάποια προβλήματα, αλλά ετοιμάζονται λύσεις από τις αρμόδιες αρχές. 

Όπως πληροφορείται το «SigmaLive», οι ξένοι αριθμοί τηλεφώνων δεν είναι συμβατοί με το σύστημα 8998. Όταν για παράδειγμα αποστέλλεται στον εν λόγω

αριθμό το προβλεπόμενο μήνυμα για εξασφάλιση κατ' εξαίρεση άδειας μετακίνησης, το σύστημα δεν αποστέλλει έγκριση. Αποτέλεσμα όσοι έχουν ξένο αριθμό να ρισκάρουν έλεγχο και επιβολή προστίμου κατά την μετακίνησή τους. 

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε κοντά μας, κάτοχος βρετανικού αριθμού τηλεφώνου ο οποίος κινείται στην Κύπρο χωρίς εντόπιο αριθμό αφού οι ανάγκες του καλύπτονται με την υπηρεσία περιαγωγής (roaming) επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών στα σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας για τους πολίτες. Αυτό που του αναφέρθηκε είναι πως θα πρέπει να πάει με το «Έντυπο Β'» στο κοντινότερο περίπτερο και να εξασφαλίσει μια κυπριακή κάρτα τηλεφώνου για να είναι νόμιμες οι μετέπειτα μετακινήσεις του. 

Για το εν λόγω ζήτημα επικοινωνήσαμε με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας &Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως μας αναφέρθηκε, το σύστημα των SMS ως έχει δεν υποστηρίζει ξένους αριθμούς, έχει ωστόσο βρεθεί μια άλλη λύση η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο. 

Σχετικά με τον έλεγχο για εφαρμογή των διαταγμάτων μεταξύ των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Κύπρο, ανεξαρτήτως καθεστώτος, αστυνομικές πηγές μας ανέφεραν πως ισχύουν τα ίδια που ισχύουν και για τους Κύπριους πολίτες. Μετά από τόσο καιρό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για την μη-χρήση κυπριακού αριθμού τηλεφώνου για εξασφάλιση άδειας με SMS, ούτε βέβαια η επίκληση άγνοιας για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Εξ' άλλου, στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τον κορωνοϊό, που φιλοξενείται στο Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, υπάρχει όλη η σχετική ενημέρωση (διατάγματα, βίντεο, ανακοινώσεις, μέτρα οικονομικής στήριξης) και στα αγγλικά: https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/

Διαβάστε επίσης: 

Χρησιμοποιούν ταυτότητες άλλων για να μετακινηθούν-Ενήμερο το Υφ. Καινοτομίας

Ανάλυση: «Ιχνηλάτηση» κορωνοϊού, νομιμότητα SMS &«αντιρρησίες τεχνολογίας»

Τι ισχύει για τους περιπάτους των σκύλων μετά τις 9:00 το βράδυ

Καραγιάννης:Υπάρχουν και άλλα κρούσματα-Πως θα γίνει σταδιακή χαλάρωση μέτρων

Ασθενής με κορωνοϊό: «Φοβούνται και να μου τηλεφωνήσουν. Ανεξήγητη κακία»

Ανάλυση: Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό σε ολόκληρη την Νήσο Κύπρο;

Keywords
Τυχαία Θέματα