Τι γίνεται με τα ταξίδια που ακυρώθηκαν-Κίνδυνος να χάσουν χρήματα καταναλωτές

Μεγάλο μπέρδεμα προκύπτει τόσο με τα οργανωμένα ταξίδια που ακυρώθηκαν όσο και με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Αρχικά τόνισε πως η κατάσταση δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο αφορά τους καταναλωτές, ενώ διευκρίνισε πως υπάρχουν 2 κατηγορίες, τα άτομα που πλήρωσαν για οργανωμένα ταξίδια και τα

άτομα που έκλεισαν αεροπορικά εισιτήρια.

Για τα οργανωμένα ταξίδια ανέφερε τα εξής:  «Για τα οργανωμένα ταξίδια υπάρχουν οι κρατικές εγγυήσεις, σε περίπτωση που αυτά τα voucher δεν εξαργυρωθούν ως το τέλος του 2021 θα πρέπει να πληρωθούν από τους διοργανωτές μέχρι τέλος του Γενάρη του 2022 και αν δεν εξαργυρωθούν να έρθει το κράτος και να πληρώσει τους καταναλωτές».

«Αν οι διοργανωτές δεν τα εξαργυρώνουν θα πρέπει να έρθει το κράτος και να πληρώσει τους καταναλωτές» είπε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στα αεροπορικά εισιτήρια «που κυριολεκτικά οι καταναλωτές είναι ξεκρέμαστοι και στο έλεος των αεροπορικών εταιρειών».

«Δεν υπάρχει καμία κρατική εγγύηση, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να υποχρεώσει τις αεροπορικές εταιρείες να εξαργυρώσουν αυτές τις πιστωτικές σημειώσεις».

Επιπλέον συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που σταμάτησαν να πετούν από την Κύπρο και τα voucher τους έληξαν 31 Μαρτίου.

«Δεν ανανεώθηκαν, δεν απαντούν στα τηλεφώνα και κάποιοι που κατάφεραν με κόπο πολύ να τους απαντήσουν, τους είπαν πως δεν υπάρχουν χρήματα και αν στο μέλλον τα οικονομικά της αεροπορικής εταιρείας το επιτρέψουν θα μελετήσουν τις αιτήσεις για επιστροφή χρήματων» είπε.

Με λίγα λόγια εξήγησε ότι για τα αεροπορικά εισιτήρια υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι κάποιοι θα χάσουν τα χρήματα τους αναλόγως της αεροπορικής εταιρείας που είχαν κόψει τα εισιτήρια τους.

«Το κράτος δεν έρχεται να προστατέψει αποτελεσματικά τους καταναλωτές, αφήνει πολλά παράθυρα ανοικτά και κενά» είπε.

Δείτε το βίντεο 

Keywords
Τυχαία Θέματα