Τι είναι το αιφνίδιο εξάνθημα που προσβάλλει τα νήπια (ΦΩΤΟΣ)

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για το αιφνίδιο εξάνθημα ή roseola infantum όπως ιατρικά ονομάζεται, αφού φαίνεται να εμφανίζεται με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου σε νήπια.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Διευθυντής Παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου δρ. Αβραάμ Ηλία, εμφανίστηκε καθησυχαστικός αφού όπως ανέφερε πρόκειται για ιό που μπορεί να εμφανιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Όπως  εξήγησε, προκαλείται από ερπητοιούς τύπου 6 και 7 και προσβάλει κυρίως

νήπια των ηλικιών ενός μέχρι τριών ετών.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Ηλία κατά τις πρώτες 2-3 ημέρες μπορεί να εμφανίσουν αδιαθεσία, υψηλό πυρετό και σπασμούς. Η διάρκεια των συμπτωμάτων είναι μικρή και με το τέλος τους εμφανίζονται τα εξανθήματα που φαίνονται και στις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου(κόκκινες κηλίδες).

Οι κηλίδες λίγες ημέρες αργότερα(σ.σ. 4-5 ημέρες υποχωρούν).

Το αιφνίδιο εξάνθημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιπυρετικά και ενυδάτωση με τη χρήση υγρών ροφημάτων. Φυσικά, η γρήγορη διάγνωση από τον παιδίατρο του κάθε παιδιού είναι καταλυτικής σημασίας, σημείωσε ο κος Ηλία.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις στην Κύπρο ο κος Ηλία είπε πως για την φετινή χρονιά δεν χρειάστηκε η νοσηλεία παιδιού στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τους ενδεικτικούς αριθμούς των υπόλοιπων ετών οι περιπτώσεις συνήθως φτάνουν στο 5% νηπίων τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΦΩΤΟΣ,fotos