Τι έγινε στο καφενείο «Σπίτφαϊρ» στην Πύλη Πάφου σήμερα (ΦΩΤΟ)

Περιστατικό μεταξύ του τουρκικού κατοχικού στρατού και εργατών του Δήμου Λευκωσίας προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Πύλης Πάφου, στο σημείο του ιστορικού καφενείου «Spitfire» που βρίσκεται εντός της Νεκρής Ζώνης.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του «SigmaLive» νωρίτερα ανέφεραν ότι υπάλληλοι του Δήμου Λευκωσίας μετέβησαν στην περιοχή για να προχωρήσουν σε υποστυλώσεις και κλάδεμα, ωστόσο οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν εκεί αρχικά έφεραν ένσταση. Στο σημείο παρά τον κυκλικό κόμβο της Πλατείας Μάρκου Δράκου και επί της ομώνυμης οδού μετέβησαν στρατιωτικοί της UNFICYP και αστυνομικοί

της UNPOL, και κατόπιν έφθασαν στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου.

Επιπλέον, αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πως Τούρκος αξιωματικός κινηματογραφούσε τη σκηνή, ενώ ζήτησαν όπως τα κλαδιά που κόπηκαν και τα απορρίμματα βρίσκονται στη Νεκρή Ζώνη, και πρέπει να επιστραφούν. 

Από πλευράς Δημαρχείου Λευκωσίας αναφέρθηκε στο «Sigmalive» ότι γι’ αυτούς δεν θεωρήθηκε το συμβάν ως ένταση. Η γραπτή ανακοίνωση του Δήμου, δεν διέψευσε τις πληροφορίες μας, αναφέροντας πως «συχνά και αθόρυβα οι υπάλληλοι και οι εργάτες του Δήμου, καλέστηκαν να εργαστούν κάτω από αντίξοες συνθήκες». Οι δημοτικοί υπάλληλοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «σήμερα εντός της νεκρής ζώνης και υπό τα βλέμματα Τούρκων Αξιωματικών καλέστηκαν να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου». Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας. 

Το «SigmaLive» επικοινώνησε με το Γραφείο του Εκπρόσωπου Τύπου της UNFICYP, το οποίο ανέφερε πως επρόκειτο για συνήθη έργα συντηρήσεως συνεργείων του Δήμου Λευκωσίας, με τις τουρκικές δυνάμεις ως παρατηρητές και με παρουσία του αστυνομικού αποσπάσματος της Ειρηνευτικής Δύναμης, UNPOL.

Τέλος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου, ανέφερε στο «SigmaLive» πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το κοινό. 

  .

Keywords
Τυχαία Θέματα