Τι δήλωσε μαθητής που επέστρεψε από το Μιλάνο στο SigmaLive

Τις πρώτες σκέψεις του μετά την επιστροφή του από το Μιλάνο στην Κύπρο, μετέφερε μιλώντας στο SigmaLive, ένας από τους δώδεκα συνολικά μαθητές που βρίσκονταν στην χώρα για εκπαιδευτική εκδρομή.

Ο Κυριάκος Παντελή, μαθητής της Τεχνικής Σχολής στη Λευκωσία, είπε πως δεν ήθελαν να επιστρέψουν γιατί στην περιοχή όπου έμεναν δεν διέτρεχαν κανένα κίνδυνο.

Όσον αφορά τον ιατρικό έλεγχο, ο Κυριάκος ανέφερε πως μόλις έφτασαν

στο Αεροδρόμιο, τους παρέλαβε το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου.

«Έγινε ο έλεγχος με ερωτηματολόγια και μας μέτρησαν τον πυρετό. Όλα καλά. Τώρα θα είμαστε κατ΄οίκον για 14 ημέρες», εξήγησε.

Σημειώνεται πως οι μαθητές έφυγαν από το Αεροδρόμιο με λεωφορείο και κατευθύνθηκαν μ΄αυτό στο σχολείο τους όπου τους παρέλαβαν οι οικογένειες τους.

Στο Αεροδρόμιο βρέθηκε σήμερα και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε  μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να «παραμείνουν για αυτό-περιορισμό για 14 μέρες, είναι ένα πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε εμείς και κάποιες άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ από σήμερα. Ενημερώσαμε και τους υπόλοιπους εφτά επιβάτες να περιοριστούν κι αν παρουσιάσουν συμπτώματα να ενημερώσουν τις Ιατρικές Υπηρεσίες».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα