Τι απαντά η Eurogate για τις παράνομες χρεώσεις στο λιμάνι

Άμεση είναι η απάντηση της διαχειρίστριας εταιρίας του λιμανιού Λεμεσού Eurogate Container Terminal Limassol Ltd, αναφορικά με τις καταγγελίες του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, οι οποίες κάνουν λόγο για παράνομες και παράτυπες χρεώσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναφέρει στο SigmaLive ότι έχει λάβει τις σχετικές επιστολές από τον Σύνδεσμο, καθώς και από τον Υπουργό Μεταφορών, με τις οποίες εκφράζεται διαφωνία ως προς τον υπολογισμό συγκεκριμένης χρέωσης (ύψους ύψους €80) για την εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία για παράνομες χρεώσεις στο λιμάνι Λεμεσού

Παράλληλα, επιφυλάσσεται να μελετήσει προσεκτικά το θέμα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε στρέβλωση, σε σχέση με τις πρόνοιες της Συμφωνίας Παραχώρησης, θα προβεί στις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες.

Τέλος, εκφράζει την ετοιμότητά της να συνεχίσει τον διάλογο με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και άλλους εμπλεκομένους φορείς για την εξεύρεση λύσης το συντομότερο δυνατό με στόχο τη συνέχιση της ομαλής διεκπεραίωσης των εργασιών στο τερματικό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Σύνδεσμος είχε καταγγείλει ως «παράνομη και παράτυπη» την χρέωση ύψους €80 ανά εμπορευματοκιβώτιο για κάθε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο παραδίδεται από το σταθμό στοιβασίας στους Κύπριους φορτωτές για να γεμίσουν με κυπριακά φορτία, και στη συνέχεια να επιστρέψει από το σταθμό για εξαγωγή.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, σε επιστολή του προς τη διαχειρίστρια εταιρία με σημερινή ημερομηνία, 6 Απριλίου 2017, σημειώνει ότι επιθυμεί να προχωρήσει στην προαναφερθείσα συζήτηση, αναφορικά με το κατά πόσο η χρέωση των €80 ανά εμπορευματοκιβώτιο συμπεριλαμβάνεται στα δικαιώματά της, καθώς και το ύψος της σε σχέση με τις χρεώσεις που ισχύουν σε άλλα λιμάνια.

Επιπλέον, ο κ. Δημητριάδης θέτει ζήτημα περί «αναστάτωσης» που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη χρέωση η οποία προέκυψε χωρίς καμία διαβούλευση, αλλά και χωρίς να δοθεί χρόνος στην αγορά να μπορέσει να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Follow @Christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα