Τι αναφέρουν οι Β. Βάσεις για την άφιξη των Typhoon στη RAF Ακρωτηρίου

Γραπτή δήλωση για την διαμαρτυρία έξω από τις βάσεις Ακρωτηρίου εξέδωσε η εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων, Κορίνα Ορφανίδη, απαντώντας στις αντιδράσεις για την άφιξη τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών Typhoon.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι «η άφιξή τους αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης υποστήριξης των ευρύτερων αμυντικών προσπαθειών του ΝΑΤΟ

για περιπολία στους αιθέρες πάνω από την Ανατολική Ευρώπη, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου όπου υπάρχει αυξημένη ένταση στα ουκρανικά σύνορα».

Υπενθυμίζεται ότι την αντίθεσή τους στην εμπλοκή των Βρετανικών Βάσεων της Κύπρου στην Ουκρανική κρίση, με αφορμή την άφιξη τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών Typhoon, για περιπολίες στην ανατολική Ευρώπη, εξέφρασαν διαμαρτυρόμενοι έξω από τις βάσεις Ακρωτηρίου.

«Τέσσερα επιπλέον βρετανικά αεροσκάφη Typhoon προσγειώθηκαν επίσης στην RAF Ακρωτηρίου και σύντομα θα αρχίσουν να περιπολούν στους ουρανούς με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη», είχε αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε επίσης:

Σε ετοιμότητα τα Βρετανικά Typhoon που έφτασαν στην RAF Ακρωτηρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία για εμπλοκή ΒΒ στην Ουκρανική κρίση έξω από τις βάσεις Ακρωτηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάσεις, Typhoon, RAF Ακρωτηρίου,vaseis, Typhoon, RAF akrotiriou