Τι αλλάζει στους δρόμους Λ/σιας μετά από 10ετίες (ΧΑΡΤΗΣ)

Βενζίνη στο φρένο που πατούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί στο κέντρο της πρωτεύουσας, ετοιμάζεται να βάλει ο Δήμος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυβέρνησης. Ένα από τα βασικά προβλήματα που μαστίζουν τη Λευκωσία, το κυκλοφοριακό, μπαίνει όπως όλα δείχνουν σε τροχιά επίλυσης.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, αρχίζει η ανάπλαση της λεωφόρου Καλλιπόλεως, στο κέντρο της πόλης.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μονοδρόμηση της λεωφόρου. Η μονοδρόμηση θα αρχίζει από τα φώτα της τροχαίας στη συμβολή της Λεωφόρου Σρασίνου με την οδό Ευγενείας και Αντωνίου Θεοδότου, με κατεύθυνση

προς τη συμβολή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως με τη Λεωφόρο Μακαρίου.

Όπως ανέφερε σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ το ΣΙΓΜΑ, δεν θα υπάρξουν απαλλοτριώσεις, ενώ θα είναι ευκολότερη η διακίνηση, αφού δεν θα υπάρχει πια νησίδα, όπως σχεδιαζόταν σε προγενέστερες μελέτες.

Στα μέτρα των ευρύτερων αλλαγών, περιλαμβάνονται κι άλλα σημαντικά έργα που στόχο έχουν την ευρύτερη επίλυση του προβλήματος αυτού. Τα έργα αυτά περιλαμβάνονται και στον προϋπολογισμό του 2018.

Τα έργα αυτά είναι:

- Ο ανισόπεδος κόμβος στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας που ενώνεται με τη λεωφόρο Σταυρού.
- Ο κυκλικός κόμβος Ιωσήφ Χατζιωσήφ με τη λεωφόρο Σταυρού.
- Ο ανισόπεδος κόμβος της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού με τη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζιωσήφ.
- Ο ανισόπεδος κόμβος της βιομηχανικής Στροβόλου στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και την οδό Καλαμών.

Πιο κάτω, ο χάρτης με τα οδικά έργα που βρίσκονται σ'εξέλιξη στην πρωτεύουσα

Ένα από τα πιο μεγαλόπνοα έργα, εξάλλου, το οποίο έχει περιληφθεί επίσης στον φετινό προϋπολογισμό, είναι ο Περιμετρικός δρόμος Λευκωσίας.

Το ιστορικό του Περιμετρικού Δρόμου

• Ετοιμάστηκε περιβαλλοντική/τεχνοοικονομική μελέτη
• Η μελέτη παρουσίασε καθυστέρηση και εγκρίθηκε σχετική παράταση – επαναπρογραμματισμός για τα διάφορα στάδια μελέτης και συγκεκριμένα 280 εβδομάδες
• Η μελέτη για τα κατασκευαστικά σχέδια άρχισε τον Μάιο του 2008. Στάλθηκε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα