Τι αλλάζει σε Επιτροπή Διαιτησίας και Εθνικές ομάδες

Αλλαγές αναμένονται στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΚΟΠ με τον διορισμό ενός νέου μέλους. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει» η νέα θέση και έτσι το νέο μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ θα είναι ο πρώην διαιτητής Μάριος Τσαγγάρης. Στην υφιστάμενη επιτροπή ήδη υπάρχουν πέντε άτομα, Ο Alan Snoddy Πρόεδρος,

ο Jaap Uilenberg Σύμβουλος Προέδρου &Διευθυντής Εκπαίδευσης και τα μέλη Άνθιμος Παπαχαραλάμπους, Κώστας Καπιτανής και Πανίκος Καϊλης.

Η λειτουργία της Επιτροπής Διαιτησίας θα συνεχίσει με το ίδιο καθεστώς, ελέγχοντας την κάθε υπό- επιτροπή. Συγκεκριμένα η επιτροπή παρατηρητών η οποία από έξι άτομα θα είναι πλέον με τέσσερα και επικεφαλή τον Άνθιμο Παπαχαραλάμπους, την επιτροπή για τους διαιτητές Γ` και Δ` κατηγορίας στην οποία επικεφαλής είναι ο Πανίκος Καϊλης, στην επιτροπή εκπαίδευση παρατηρητών, ανάπτυξη και επιμόρφωση στην οποία επικεφαλής είναι ο Κώστας Καπιτανής και στην επιτροπή νέων διαιτητών στην οποία επικεφαλής θα είναι ο Μάριος Τσαγγάρης. Η ΚΟΠ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την σύνθεση της νέας επιτροπής διαιτησίας και των υπό – επιτροπών κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Προβληματισμός στις Εθνικές ομάδες

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην ΚΟΠ και στην Επιτροπή Εθνικών ομάδων υπάρχει έντονος προβληματισμός τόσο για την πορεία της Εθνικής Ελπίδων όσο και για την πορεία της Εθνικής Νέων.

Η πορεία της Εθνικής Ελπίδων στην οποία υπάρχει το προπονητικό δίδυμο Μαλέκκος – Ξιούρουπας σε τρεις αγώνες πήραν μόλις έναν βαθμό έχοντας μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες πετυχαίνοντας μόλις δυο τέρματα ενώ δέχθηκε 12, έχοντας μόλις έναν βαθμό συγκομιδή. Προβληματισμός υπάρχει για την επόμενη ημέρα με τα συμβόλαια των Μαλέκκο και Ξιούρουπα να τελειώνουν τέλος Νοεμβρίου. Με βάση την πορεία της Εθνικής Ελπίδων δύσκολα να συνεχίσει το δίδυμο αυτό.

Για την Εθνική Νέων, υπήρχαν πολλές ελπίδες για διάκριση τρίτο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ωστόσο η πορεία της άκρως αντίθετοι. Σε τρεις αγώνες μέτρησε μια ισοπαλία και δυο ήττες πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα ενώ δέχθηκε οκτώ με βαθμολογική συγκομιδή μόλις έναν βαθμό. Προπονητής της Εθνικής Νέων είναι ο Ρένος Δημητριάδης το συμβόλαιο του οποίου λήγει τον Ιούνιο του 2016.

Σε ότι αφορά την πρόσληψη νέου προπονητή στην Εθνική Ανδρών, δεν υπάρχει βιασύνη στην ΚΟΠ και την Επιτροπή Εθνικών Ομάδων. Αρκετοί προπονητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό έχουν αποστείλει βιογραφικά σημειώματα δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για την θέση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα