Θύμα απάτης εκατομμυρίων εταιρεία στην Κύπρο

Εταιρεία στην Κύπρο κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης 4 εκατομμυρίων δολαρίων από έξι Ινδούς επιχειρηματίες.

Πρόκειται για την εταιρεία Kopastin Holdings Ltd, που έχει έδρα την Κύπρο.

Η σχετική καταγγελία έγινε στον αστυνομικό σταθμό της Sahibabad, σύμφωνα με ινδικό δημοσίευμα.

Μάλιστα τα ινδικά μέσα δίνουν στη

δημοσιότητα τα ονόματα των Ινδών επιχειρηματιών που κατηγορούνται για την απάτη. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Uday Bahadur, K S Nivasaniruudha, Ankit Gulati, Sanjay Kumar, Vandana Sharda και S K Dwivedi.

Σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου της εταιρείας που έπεσε θύμα της απάτης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας από τους κατηγορούμενους είπε στους πελάτες του ότι η ινδική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα άμεσων ξένων επενδύσεων, στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν σε έργα για ακίνητα.

Η εταιρεία τότε δημιούργησε μια κοινοπραξία το 2008 με τους κατηγορούμενους για επενδύσεις σε έργα στον τομέα των ακινήτων στην Ινδία. Οι κατηγορούμενοι δήλωσαν σύντομα στους ιδιοκτήτες της εταιρείας ότι είχαν ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο σε συνεργασία με άλλη εταιρεία .

Τότε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δημιούργησαν μια κοινή εταιρεία για να εκτελέσει το έργο. Μεταξύ 2008 και 2010, η εταιρεία που έκανε την καταγγελία ισχυρίζεται ότι επένδυσε 4 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει γη για το εν λόγω αναπτυξιακό έργο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κατηγορούμενοι έδωσαν στην εταιρεία τη διαβεβαίωση ότι θα τους ενημερώσουν για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου μετά την αγορά του υπόλοιπου τμήματος της γης. Στη διάρκεια της συνεργασίας η εταιρεία διατύπωνε ερωτήσεις σχετικά με την εξέλιξη του έργου αλλά οι κατηγορούμενοι δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις.

Αφού πέρασαν επτά χρόνια το 2015 τους ζήτησαν να επιστρέψουν τα χρήματα μετά την πώληση της γης αφού το έργο δεν προχωρούσε. Αφού δεν έλαβε ικανοποιητική απάντηση από τους κατηγορούμενους, εκπρόσωποι της εταιρείας πήγαν στην Ινδία μόνο για να διαπιστώσουν ότι η γη είχε ήδη πωληθεί σε άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα