Θύελλα διευκρινίσεων από άτομα που βρίσκονται στη λίστα Γιωρκάτζη (ΒΙΝΤΕΟ)

Θύελλα διευκρινίσεων από πολιτικά πρόσωπα μετά την χθεσινή δημοσίευση της λίστας Γιωρκάτζη από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου ξεκαθάρισε την θέση του σχετικά με την συμπερίληψή του στην λίστα.

«Εμένα τα δάνειά μου έχουν περάσει από τον μηχανισμό ελέγχου στην Φρανκφούρτη και είναι καθ' όλα νομότυπα και δεν μου έχουν χαρίσει ούτε ένα σεντ, αντίθετα έχω επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τόκους πέραν των προβλεπόμενων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε.

Ο Διευθυντής του

Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε γραπτή ανακοίνωσή του, αφού αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα δάνειά του, τονίζει ότι  η «λίστα Γιωρκάτζη» αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό ζητούμενο.

«Θέλω να σημειώσω ότι κατά το έτος 2018, η «λίστα Γιωρκάτζη» στηρίζεται σε στοιχεία μιας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής κατά την οποία οι δανειακές μου συμβάσεις ήταν αναδιαρθρωμένες και ουδόλως αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα εκείνης της εποχής, αλλά ούτε και την σημερινή», ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου.

Με έντονο ύφος και οι διευκρινήσεις του δημάρχου Λευκάρων, Σοφοκλή Σοφοκλέους.

1) Δεν έχω κανένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο

2) Ποτέ δεν μου έχει χορηγηθεί δάνειο με ευνοϊκούς ή καταχρηστικούς όρους

3) Ο χρόνος και η Δικαιοσύνη θα δώσουν τις απαντήσεις τους.


Διευκρινίσεις και από τον Δήμαρχο Γεροσκήπου.

«Βρέθηκα στη λίστα γιατί την περίοδο του «κουρέματος», από το 2013 μέχρι το 2018, εταιρεία στην οποία είμαι μέτοχος, είχε μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Ακολούθως, μέρος των δανείων έχει εξοφληθεί και τα υπόλοιπα έχουν καταστεί εξυπηρετούμενα», είπε.

Την θέση του ξεκαθάρισε και ο πρώην αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι ουδέποτε είχα ή και έχω οποιοδήποτε μη εξυπηρετούμενο δάνειο είτε ως δανειζόμενος είτε ως εγγυητής».

Αρκετοί είναι αυτοί που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, λέγοντας μάλιστα πως επιφυλάσσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιότερες λίστες με ΠΕΠ έκαναν «φτερά»-Τι απαντά ο ΠτΒ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πολιτικά πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Γιωρκάτζη (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα