Θρηνεί η παροικία της Αγγλίας-Έφυγε ο Τάκης Φελλάς, ιδιοκτήτης του Hellenic TV

Θλίψη σκόρπισε η είδηση θανάτου του δρος Τάκη Φελλά, αγαπημένου μέλους της παροικίας και ιδρυτού του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού της Αγγλίας Hellenic TV.

Ο Βάσος Χριστοφόρου, μέλος της παροικίας, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε το γεγονός αναφέροντας τα εξής,

«Ο αείμνηστος Τάκης  καταγόταν από την κατεχόμενη Ζώδεια. Παιδί φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, είχε αλλά έξι αδέλφια, με υποτροφία κατάφερε το 1966 να εγγραφεί σε ηλικία 18 χρονών  στο Πανεπιστήμιο του Μαντσεστερ, όπου εγκαταστάθηκε όταν πήγε στην Αγγλία,  αποκτώντας πτυχίο στη

φυσική. Έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μπερμινγχαμ και στη συνέχεια  Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στον τομέα  "Ραδιενέργεια του Διαστήματος".
Το 1982 προσλήφθηκε από την British Aerospace, η οποία σε συνεργασία με την British Telecom και BBC, προγραμμάτιζαν την αποστολή του δικού τους τηλεοπτικού δορυφόρου στο διάστημα. Οι γνώσεις του Δρος Τάκη Φελλά κρίθηκαν πολύ αναγκαίες στην επιτυχία της λειτουργίας του δορυφόρου.
Η ευκαιρία δόθηκε στον Δρα Τάκη να ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό για την ελληνοκυπριακή παροικία.

Με τον Δρα Τ. Φελλά συνεργαστήκαμε σε τακτικά  διαστήματα και πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για τη πρόοδο της παροικίας μας, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες και εκδηλώσεις για δικαίωση της Κύπρου.

Σε μια συνομιλία μας, πίσω στο 1998, μου είχε πει ότι ο δορυφόρος του BBC μπορούσε να λειτουργεί 50 τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι, βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει τον ελληνικό σταθμό που παρακολουθεί η παροικία εντελώς δωρεάν. "Μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα", είχε πει χαριτολογώντας για την δημιουργία του καναλιού.

Στην οικογένεια του, μητέρα αδέλφια  και στα 3 παιδιά του τα βαθύτατα συλλυπητήρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θρηνεί, Αγγλίας#45Έφυγε, Τάκης Φελλάς, Hellenic TV,thrinei, anglias#45efyge, takis fellas, Hellenic TV