Θρίλερ ο προϋπολογισμός – Αλλάζουν οι ισορροπίες λόγω COVID19

Αλλάζουν ξανά οι ισορροπίες για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω της απουσίας του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος βουλευτής που θα απουσιάσει από την κρίσιμη Ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής, λόγω επαφής με κρούσμα.

Εκτός από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, λοιπόν, νεότερες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι θα απουσιάζει και ο Μαρίνος Μουσιούττας της «Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων» και αυτός επειδή βρίσκεται σε καραντίνα.

Συνεπώς

τα… κουκιά για την ψήφιση του προϋπολογισμού θα πρέπει να ξαναμετρηθούν, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι θα απουσιάζουν οι Παπαδόπουλος και Μουσιούτας.  Οι βουλευτές που θα βρίσκονται στη συνεδρία της Ολομέλειας την ερχόμενη Πέμπτη για ψήφιση ή μη του προϋπολογισμού - εκτός απροόπτου - θα είναι 53.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρίνος Μουσιούττας συγκαταλεγόταν στους βουλευτές του «στρατοπέδου ΔΗΣΥ,  δηλαδή στους βουλευτές που θα ψήφιζαν υπέρ του προϋπολογισμού και όπως ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία στον Γ. Ελεγκτή για τις πολιτογράφησεις.

Συνολικά, έχουμε 23 βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν, εκ των οποίων οι 16 είναι του ΑΚΕΛ, οι 6 του ΔΗΚΟ, χωρίς τον κ. Παπαδόπουλο, και η Βουλευτής των Ανεξάρτητων, Άννα Θεολόγου.

Υπέρ θα ψηφίσουν οι 18 βουλευτές του ΔΗΣΥ, και για να περάσει ο προϋπολογισμός χρειάζονται ακόμα 9 θετικές ψήφους από τους 12 εναπομείναντες βουλευτές των μικρότερων κομμάτων, εκτός αν υπάρξει αποχή από κάποιους Βουλευτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, οι Γιώργος Λιλλήκας και Μαρίνος Σιζόπουλος θα ανέβουν τον λόφο του Προεδρικού εντός της ερχόμενης βδομάδας για το θέμα του προϋπολογισμού.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα υπήρξε νέα επίθεση από την κυβέρνηση κατά του Γενικού Ελεγκτή.

Η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται την εισήγηση Κληρίδη, παραπέμποντας στην πρόσφατη γνωμάτευση του νυν Γενικού Εισαγγελέα ότι τα στοιχεία θα δοθούν στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού ολοκληρώσει το έργο της η Ερευνητική Επιτροπή. Σε δηλώσεις το στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, στην αντιπαράθεση με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Από την πλευρά της, η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ της μεσολαβητικής εισήγησης Κληρίδη, απορρίπτει τις καταγγελίες της κυβέρνησης περί υπέρβασης εξουσιών και ότι εφαρμόζει πιστά το Σύνταγμα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα