Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Ζαφειρίου - Κηδεία με τιμές ήρωα

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για το θάνατο του μοναδικού επιζήσαντα του καταρριφθέντος Noratlas της επιχείρησης «Νίκη 4» το 1974, Θανάση Ζαφειρίου, τον οποίο χαρακτήρισε ήρωα.

"Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα το θάνατο του μοναδικού επιζήσαντα του καταρριφθέντος Noratlas της επιχείρησης «Νίκη 4» το 1974, Θανάση Ζαφειρίου, ο οποίος μετέβαινε

μαζί με άλλους 32 ήρωες στην Κύπρο για να προασπίσουν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδος μας. Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα", δήλωσε.

Ο Θανάσης Ζαφειρίου έζησε από θαύμα. Την ώρα που φίλια πυρά πυροβολούσαν το ΝΟΡΑΤΛΑΣ, αυτός βρήκε τη ψυχική δύναμη να πηδήξει στο κενό, χωρίς αλεξίπτωτο. Το πώς κατάφερε να επιζήσει από την πτώση είναι εκπληκτικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι έπεσε από ύψος 75 μέτρων.

Κηδεία με τιμές ήρωα

Αύριο το πρωί ο τέως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Συλλούρη στην κηδεία του Έλληνα πρώην καταδρομέα Θανάση Ζαφειρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κηδεία του Θανάση Ζαφειρίου θα τελεστεί, στις 12.30, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φίλυρον του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, της μείζονος Θεσσαλονίκης.

Δείτε στο βίντεο ένα σπάνιο υλικό από τα όσα ο ίδιος ο Ζαφειρίου είχε διηγηθεί για το περιστατικό τη μαύρη εκείνη μέρα του 1974.

Δείτε επίσης φωτορεπορτάζ από την πρώτη μέρα εκσκαφής του χώρου του Τύμβου Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα