Θλίψη για το θάνατο της Ρήνας Κατσελλή εκφράζει ο ΟΛΚ

Tη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο της Ρήνας Κατσελλή, ιδρυτικού μέλους του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής (ΟΛΚ), με σημαντική συμβολή στην εδραίωση του Ομίλου στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΛΚ αναφέρει ότι η Ρήνα Κατσελλή, σημαντική πεζογράφος, θεατρική συγγραφέας και μελετήτρια, το έργο της οποίας έχει αναγνωριστεί με Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς

της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπηρέτησε με σθένος και συνέπεια την λογοτεχνία μας, ανέδειξε την ανθρωπογεωγραφία της γενέτειράς της Κερύνειας και αγωνίστηκε για πολλά χρόνια για την ίδρυση Σύγχρονης Κυπριακής Βιβλιοθήκης.

Προσθέτει ότι «με τις συχνές δημόσιες παρεμβάσεις της συνέβαλε στην ανάπτυξη του κυπριακού θεάτρου, ως μορφωτικού αγαθού, ενώ αποτέλεσε πρότυπο πνευματικού ανθρώπου, με συνεχές και αδιάπτωτο ενδιαφέρον για τα κοινά».

Τέλος, αναφέρει πως ανέδειξε με το παράδειγμά της τον ύψιστο παιδευτικό ρόλο της Λογοτεχνίας και τη συμβολή της στη διαμόρφωση ενεργά και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών.

Διαβάστε επίσης 

ΥΠΠΑΝ: Η απώλεια Ρήνας Κατσελλή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα