Θετικός στον κορονοϊό ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, κάτι που έκανε γνωστό στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν οι δύο άντρες.

«Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους τους Ρώσους πολίτες και να τους παροτρύνω να λάβουν σοβαρά υπόψη την απειλή της λοίμωξης από κορονοϊό αλλά και μεταδοτικότητά του. Έχουμε μπροστά μας τις γιορτές του Μαΐου και σας καλώ όλους να μείνετε σπίτι κατά τη διάρκειά τους και να

ακολουθήσετε όλους τους κανόνες ασφαλείας για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου», ανέφερε ο κ. Μισούστιν.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε επίσης ότι θα παραμείνει σε αυτό-απομόνωση προς το παρόν, αλλά πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεχίσει να λειτουργεί και ότι θα παραμείνει σε στενή επαφή με τα τεκταινόμενα.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρότεινε ακόμα τον πρώτο αναπληρωτή του, Αντρέι Μπελούσοφ, ως αντικαταστάτη του στην πρωθυπουργία της χώρας, μέχρι ο ίδιος να γίνει εντελώςκαλά και να είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του, κάτι που έκανε αποδεκτό ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Αυτό που συνέβη σε εσάς τώρα, μπορεί να συμβεί στον καθένα από εμάς, το λέω πάντα. Εσείς, το υπουργικό συμβούλιο, η προεδρική σας διοίκηση βρίσκεστε σε ζώνη υψηλού κινδύνου μόλυνσης», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν στον πρωθυπουργό, ενώ του ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, πως ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τη στήριξη της ρωσικής οικονομίας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, θα συζητηθούν με τον κ. Μισούστιν πριν υπογραφούν, ενώ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για όλη τη δουλειά που έκανε τόσο αυτός όσο και το υπουργικό συμβούλιο μέχρι στιγμής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι ο κ. Μισούστιν θα μπορέσει να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του υπουργικού συμβουλίου, παρά την ασθένειά του.

ΠΗΓΗ:Sputnik
 

Keywords
Τυχαία Θέματα