Θετικά αξιολογεί την πορεία αντιμετώπισης πυρκαγιών ο Διευθυντής Τμ. Δασών
Μετά από αξιολόγηση της πορείας εκρήξεων πυρκαγιών και την αντιμετώπιση – κατάσβεση τους, πάμε πολύ καλά μέχρι τώρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Σάββας Ιεζεκιήλ, τονίζοντας ότι η ευαισθητοποίηση και συνδρομή των πολιτών στον ταχύ εντοπισμό και κατάσβεση των φωτιών είναι καίριας σημασίας.
Ο κ. Ιεζεκιήλ σημείωσε ότι το Τμήμα Δασών είναι σε «πλήρη ετοιμότητα με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει», ώστε να αντιμετωπίζει και κατασβήνει την κάθε πυρκαγιά που εκρήγνυται
Ειδικότερα ανέφερε ότι στο άκουσμα καπνού- όχι πυρκαγιάς κινητοποιούν άμεσα τον μέγιστο όγκο δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε μέσα.
Σημείωσε περαιτέρω ότι από την πρώτη στιγμή που λαμβάνεται μήνυμα για καπνό τίθενται σε ετοιμότητα τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης, ώστε να μπορούν να απογειωθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι οι δασικές περιφέρειες και οι σταθμοί που είναι πλησίον της πυρκαγιάς κινούνται όλοι προς το σημείο αναφοράς καπνού και όχι μόνο με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με βυτιοφόρα και για πρώτη φορά επιστρατεύονται και οι προωθητές γαιών, ώστε εάν η πυρκαγιά ξεφύγει από τα πτητικά μέσα ή το δασοπυροσβεστικό σώμα, να μπορεί η επιχείρηση καταστολής και κατάσβεσης της πυρκαγιάς να στηριχθεί με δράση από τους προωθητές γαιών.
«Φαίνεται ότι μέχρι τώρα πάμε αρκετά καλά και οι περισσότερες πυρκαγιές δεν προλαβαίνουν να εξελιχθούν και κατασβήνονται εν τη γενέσει τους και επιβεβαιώνεται με τα αποτελέσματα που έχουμε τους τελευταίους δύο μήνες», ανέφερε περαιτέρω.
Ερωτηθείς εάν από τη διερεύνηση των αιτίων των πυρκαγιών προκύπτει ότι είναι τυχαίες ή αποτέλεσμα πρόθεσης και κακόβουλης ενέργειας, ανέφερε ότι κάθε ημέρα έχουμε πυρκαγιές που κατασβήνονται εκ των οποίων κάποιες είναι σκόπιμες, αλλά αντιμετωπίζονται πριν εξελιχθούν.
«Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχουν πετάξει κάποιο υλικό, το οποίο εντοπίσαμε και το εξετάζει η Αστυνομία, πυρκαγιές που προκύπτουν από λάθη και ατυχήματα», συνέχισε.
Ακολούθως έφερε ως παράδειγμα τη σύγκρουση οχήματος σε πάσαλο της ΑΗΚ, στις Κάτω Πλάτρες, που δημιούργησε σπινθήρες στα ηλεκτροφόρα καλώδια και προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβήστηκε άμεσα, όπως σημείωσε.
Ο κ. Ιεζεκιήλ σημείωσε συμβάν, που καταγράφηκε στην περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, κατά το οποίο οδηγοί που κινούνταν από τη Δρούσια προς Λατσί-Προδρόμι, εντόπισαν έναρξη πυρκαγιάς, που προκλήθηκε είτε με αποτσίγαρο, είτε με καρβουνάκι που εκσφενδονίστηκε από εξάτμιση οχήματος, και 20 οχήματα σταμάτησαν αμέσως και με όσο νερό είχαν στα οχήματα τους έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί και πριν οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστρέξουν στο σημείο.
Σημειώνοντας ότι αυτή η ενέργεια πολιτών είναι άξια συγχαρητηρίων, πρόσθεσε ότι «βλέπουμε ότι οι συμπολίτες μας – ο κόσμος βοηθά πάρα πολύ είναι ενήμεροι και αντιλαμβάνονται τα δεινά που έπονται μιας μεγάλης πυρκαγιάς».
Τόνισε ότι μια πυρκαγιά δεν ξεκινά μεγάλη, αλλά από ένα σπινθήρα και εξελίσσεται, προκαλώντας ασύλληπτο κακό, όπως το έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα.
«Οι πολίτες βοηθούν και ζητούμε τη βοήθεια τους κάθε μέρα» είτε με πληροφορίες, είτε με δράση όπως αυτή κατά την οποία οι οδηγοί έδρασαν άμεσα και έσβησαν τη φωτιά μόνοι τους, συνέχισε διευκρινίζοντας πως όταν αντιλαμβάνονται φωτιά ή καπνό και δεν μπορούν να τη σβήσουν επειδή είναι σε δύσκολο σημείο, να καλούν αμέσως στο 1407 που είναι το Τμήμα Δασών, ή στο 112, είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών.
«Δεν πρέπει επ΄ουδενί να καθυστερούν να ενημερώσουν» ανέφερε, τέλος.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Απίθανο το παιδί να πνίγηκε όταν βρισκόταν με τα υπόλοιπα στην πισίνα»: Ανοίγουν τα στόματα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής
- Δεκαπενταύγουστος: Πόσο ετών κοιμήθηκε η Παναγία
- Για εξηγήσεις καλεί η εφορία φορολογούμενους που άλλα δήλωναν και άλλα ξόδευαν – Τους «τσάκωσε» με διαφορές χιλιάδων ευρώ
- Τραγωδία στην Κρήτη: 49χρονος αυτοκτόνησε στον Μυλοπόταμο – Τον βρήκε ο αδελφός του
- H Kατερίνα Καινούργιου κρατά το χέρι του νέου της συντρόφου έχοντας βάψει τα νύχια της στο «χρώμα της ευτυχίας»
- Πήλιο: Υποχώρησε ο δρόμος στο πάρκινγκ στις Μηλιές – Εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα
- Πήλιο: Υποχώρησε ο δρόμος στο πάρκινγκ στις Μηλιές – Εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα
- Δεκαπενταύγουστος: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοικτά σήμερα – Πώς θα λειτουργήσουν την Παρασκευή
- Ιωάννα Τούνη: Κόλλησα τον γιο μου κορωνοϊό και ανέβασε πολύ πυρετό
- Οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα μικροσωματίδια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Αριστοτέλους: Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η νότια Λευκωσία το ’64 - ’74
- Ο Συνταγματάρχης ε.α Άντης Λοΐζου περιγράφει τη β' φάση της τουρκικής εισβολής
- Ουκρανικός πύραυλος καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ - Δύο τραυματίες
- Στους δρόμους οι εκδρομείς - Αυξημένη τροχαία κίνηση προς τα ορεινά
- Συναγερμός για βλήμα που εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στον Ακάμα
- Στο κελί για πέντε μέρες ο 25χρονος που συνελήφθη για σφετερισμό
- Θετικά αξιολογεί την πορεία αντιμετώπισης πυρκαγιών ο Διευθυντής Τμ. Δασών
- Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών
- Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο το Μπέλγκοροντ
- Χειροπέδες σε 21χρονο που καταζητείτο - Ναρκωτικά στο σπίτι του

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Θετικά αξιολογεί την πορεία αντιμετώπισης πυρκαγιών ο Διευθυντής Τμ. Δασών
- Αριστοτέλους: Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η νότια Λευκωσία το ’64 - ’74
- Ουκρανικός πύραυλος καταρρίφθηκε στην περιφέρεια Κουρσκ - Δύο τραυματίες
- Ιαπωνία: Οι αρχές προχώρησαν σε άρση της προειδοποίησης για «μεγασεισμό»
- Χειροπέδες σε 21χρονο που καταζητείτο - Ναρκωτικά στο σπίτι του
- Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο το Μπέλγκοροντ
- «Πλημμύρισαν» από κόσμο οι εκδρομικοί χώροι - Η πληρότητα ανά περιοχή
- Στα κατεχόμενα σήμερα ο νέος «πρέσβης» της Τουρκίας
- Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό drone
- Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λαμίν Γιαμάλ: 3 συλλήψεις για το μαχαίρωμα στον πατέρα του-Το βίντεο με τον καβγά πριν την αιματηρή επίθεση
- Βόλος: 28χρονος μεθυσμένος οδηγούσε ανάποδα στη λεωφόρο – Σταμάτησε για να αγοράσει σουβλάκια!
- Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ -Μέχρι 2 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις ένταξης
- Αύξηση ρεκόρ στις αιτήσεις Μαθητείας της ΔΥΠΑ
- ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ -Από την Παρασκευή η κατάθεση των voucher εγγραφών
- Εάν σας διακρίνει αυτό το χαρακτηριστικό τότε η επιτυχία στη δουλειά σας είναι σίγουρη
- Ουκρανία: Ο Ποντολιάκ αρνείται την ανάμιξη στις εκρήξεις στον Nord Stream