Θεσσαλονίκη και Κύπρος είπαν το τελευταίο αντίο στον Σ. Πετρίδη

Μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία και η κηδεία του Σωτήρη ΠετρίδηΘεσσαλονίκη και Κύπρος είπαν το στερνό αντίο στον Σωτήρη Πετρίδη.

Την εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου παρακολούθησαν

δεκάδες γνωστοί, φίλοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές του εκλιπόντος. Ο Σωτήρης Πετρίδης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη. Ήταν πάντοτε χαμογελαστός και πρόθυμος να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει όποιον ζητούσε την βοήθεια και την στήριξή του.

Για τη ζωή, την προσωπικότητα, την πολυσχιδή πολιτιστική και πολιτική προσφορά του εκλιπόντος μίλησαν ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος αναφέρθηκε στην έντονη του προσωπικότητα και την πλούσια δράση του για την Κύπρο και τα εθνικά θέματα. Μίλησε επίσης εκ μέρους των φίλων του ο Νίκος Χαραλάμπους, οποίος αναφέρθηκε στον ξεχωριστό του χαρακτήρα, την ενεργητικότητά και την πλούσια δραστηριότητά του. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι φορτισμένες συναισθηματικά ομιλίες του ανιψιού του Μιχάλη Β. Πετρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο θείο Σωτήρη και τόνισε ότι στις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του « ο θείος Σωτήρης στάθηκε σταθερά δίπλα τους», όταν πριν από τέσσερα χρόνια έχασαν  ξαφνικά τον πατέρα τους Βασίλη, τον αδελφό του Σωτήρη…

Τελευταίος αποχαιρέτισε με πολύ συγκινητικά λόγια τον Σωτήρη Πετρίδη ο γιός του Μιχάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αιφνίδιο και πρόωρο χαμό του. Μίλησε για τη ζωή του και τον ευχαρίστησε για τα όσα σημαντικά του έμαθε και για τα τόσα πολλά καλά που του προσέφερε καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του, λέγοντας «Πατέρα, κρατώ όλα όσα μου έμαθες και όσα μου κληροδότησες ως πολύτιμο φυλακτό- και αποχαιρετώ τη γήινη σου υπόσταση και μορφή μόνο, διότι με την πνευματική σου θα συμπορεύομαι μέχρι να ανταμώσουμε ξανά».

Η Κυπριακή "Παροικία" της Θεσσαλονίκης τίμησε τον εκλιπόντα με την παρουσία του Γενικού Προξένου Σπύρου Μιλτιάδη και με εκπροσώπους της Κυπριακής Εστίας, της Ένωσης Κυπρίων, του ΔΗ.ΣΥ Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπων άλλων κυπριακών και ελλαδικών σωματείων.
Τη Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον Σωτήρη Πετρίδη ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας, οι πρώην υπουργοί Στέλιος Παπαθεμελής και  Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Πάππας, η Γ.Γ. Δ.Σ της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κα Αθηνά Τοτοκώτση, ο πρόεδρος των Δεσμών Ελλήνων κ. Γιάννης Κουργιανίδης, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Καρατάσιος, εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης και πλήθος κόσμου.

Στεφάνια στη μνήμη του Σωτήρη Πετρίδη έστειλαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κι ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας. « η Σημερινή» και του SIGMA TV Κώστας Ν. Χατζηκωστής, ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής υπηρεσίας Παναγιώτης Αντωνίου και πολλοί άλλοι.

Ιδιαίτερη συγκίνηση όμως προκάλεσαν τα στεφάνια που έστειλαν ο κατεχόμενος Δήμος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακανθούς, γενέτειρας του εκλιπόντος.
Και όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο  fb ο τ. υπουργός Σωτήρης Κούβελας « Ο Σωτήρης Πετρίδης έφυγε για την Αιωνιότητα. Αλλά η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή γιατί ήταν δραστήριος, τόσο δημιουργικός, τόσο δοτικός, τόσο πατριώτης, τόσο ζωντανός. Ήταν καλός φίλος και καλός Έλληνας που δε ξεχνιέται».

Keywords
Τυχαία Θέματα