Θεοχάρους: Τώρα έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες

"Τώρα έχουμε μεγαλύτερες ευθύνες και η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται αποτελεσματικό μοντέλο ανάπτυξης. Στόχος η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και η καταπολέμηση της ανεργίας και της παραοικονομίας" αναφέρει η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

"Είναι άκρως θετική η έξοδος από τα δεσμά του μνημονίου. Η Κυπριακή Δημοκρατία αποκτά τον έλεγχο επί της οικονομίας της, αλλά το γεγονός μας γεμίζει όλους, και ειδικά την Κυβέρνηση με μεγαλύτερες ευθύνες. Είναι σαφές ότι, αν πάει κάτι

στραβά, αν υπάρχει κακοδιαχείριση, θα πληρώσει ο κόσμος και πάλι τις ζημιές. Δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναλάβουμε τα ίδια τραγικά λάθη".

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει: "Η Κύπρος δανείστηκε 7,2 δις και η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί ως το 2031. Πλέον για την κάλυψη αναγκών θα πρέπει να εκδίδονται κρατικά ομόλογα και ελπίζουμε ότι το επιτόκιο θα είναι χαμηλό"

Σημειώνουμε, τονίζει η κα Θεοχάρους ότι "εάν δεν υπάρξει ορθή διαχείριση, τότε το πρόβλημα θα εξελιχθεί από τραπεζικό σε δημοσιονομικό" και προσθέτει: "Τώρα δοκιμαζόμαστε εκ νέου και ως εκ τούτου θα πρέπει να στηριχθεί η πραγματική αγορά που υποφέρει. Συνεπώς -επισημαίνεται- χρειαζόμαστε ένα παραγωγικό μοντέλο, για να αυξηθεί η ανάπτυξη πέραν του 1,5% επί του ΑΕΠ και για να καταπολεμηθεί η ανεργία. Ως γνωστόν τον περασμένο Φεβρουάριο 45.961 συμπατριώτες μας ήσαν άνεργοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα