Θεοχάρους: Τέλος από ΔΗΣΥ - ιδρύει το Κίνημα Αλληλεγγύης

Την αποχώρηση της από τον ΔΗΣΥ και την ίδρυση του Κινήματος Αλληλεγγύης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τους συνεργάτες τους, προσθέτοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια δίπλα της βρίσκονται και μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Διαφωνώ ριζικά με την πολιτική στάση που το κόμμα ακολουθεί στο κυπριακό, στην πολιτική υποχωρήσεων και των επώδυνων συμβιβασμών»,

ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο κυπριακό είπε ότι ενδεχομένως να οδηγηθεί σε μη αναστρέψιμος καταστάσεις. «Αν οι μέχρι τώρα συγκλίσεις γίνουν δεκτές από την Τουρκία τότε θεωρώ ότι ο εκτουρκισμός ήδη έχει επέλθει», είπε σε κάποιο σημείο.

Η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι η ίδια συμφωνεί με τη λύση που ο Νίκος Αναστασιάδης περιέγραψε στην πορεία των Μορφιτών όμως όπως είπε οι συνομιλίες δεν οδηγούν εκεί.

Η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ έπαψε να είναι πολυφωνικό κόμμα προσθέτοντας ότι όσοι εκφράζουν αντίθετη άποψη χαρακτηρίζονται ως γραφικοί. Είναι είπε ματαιοπονία να αναμένει κανείς αλλαγή στάση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, τονίζοντας ότι υπάρχει διάσταση μεταξύ ηγεσίας και βάσης.

Κάλεσε την ηγεσία του κόμματος να κάνει ένα ελεύθερο και αδιάβλητο κατά την έκφραση της δημοψήφισμα ανάμεσα στα μέλη τους φίλους και τους οπαδούς του ΔΗΣΥ για να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό γίνεται αποδεκτή.

Ασκώντας έντονη κριτική στην ηγεσία του ΔΗΣΥ είπε ότι πολλοί βουλευτές διαμαρτύρονται επειδή δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση πολιτικής και παρατήρησε ότι την πολιτική του ΔΗΣΥ, την καθορίζει ένα διευθυντήριο εμμίσθων.

Keywords
Τυχαία Θέματα