Θεοχάρους: Ο Έιντε παραπλανεί την ΕΕ & το ΕΚ για το κυπριακό

«Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Έιντε παραπλανά την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το τι συμβαίνει στο Κυπριακό». Αυτό δήλωσε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με αφορμή τη συζήτηση επί του προσχεδίου ψηφίσματος για την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας.

Όπως είπε η κα Θεοχάρους, το ψήφισμα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία και αναφέρεται σε άνοιγμα συνόρων, ενώ η υπό διαπραγμάτευση λύση,

αν γίνουν αποδεκτοί οι όροι που θέτει η Τουρκία, καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, με πρόδηλο κίνδυνο δημιουργίας ισλαμικού κράτους στο βορρά. Σύμφωνα με την κα Θεοχάρους, η Τουρκία θέτει όρους που δεν είναι συμβατοί με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, οι οποίοι, εάν περιληφθούν σε συμφωνία, η συμφωνία αυτή θα απορριφθεί από τον Κυπριακό Λαό. Οι τουρκικοί όροι, πρόσθεσε, καταργούν την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία δεν έχει καταργηθεί και ούτε πρόκειται να καταργηθεί με τη λύση.

Ως προς τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η κα Θεοχάρους υποστήριξε ότι δεν είναι ευθύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η ονοματολογία της λύσης. Ευθύνη του Κοινοβουλίου και της ΕΕ, παρατήρησε, είναι να κατοχυρώσει ότι με την λύση θα εφαρμόζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων πολιτών, χωρίς διακρίσεις, και ότι θα ισχύει το κοινοτικό κεκτημένο, χωρίς αποκλίσεις, σε όλη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα