Θέλουν να αφαιρεθεί το αστέρι που είναι αφιερωμένο στον Κόντε

Πυρ και μανία οι οπαδοί της Γιουβέντους με την απόφαση του Αντόνιο Κόντε να υπογράψει στην Ίντερ ως προπονητής της. Μέχρι στιγμής, 8.000 οπαδοί των μπιακονέρι έχουν υπογράψει να αφαιρεθεί το αστέρι που είναι αφιερωμένο στο πρωτάθλημα της Γιουβέντους με τον Κόντε.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε αυτήν την ιδέα ξεσπά σε ένα γραπτό λόγο, ο οποίος... εξηγεί πως ο Κόντε έκανε μια επιλογή με την οποία καταστρέφει την αξιοπρέπειά του:

«Ήταν ο αρχηγός μας, ένας λατρεμένος αρχηγός, ένας από εκείνους που έπαιξαν με καρδιά, ένας που έφτυνε

αίμα για τη φανέλα μας.

Δεν είναι μονάχα ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους ή ένας επαγγελματίας που πηγαίνει σε μια αντίπαλη ομάδα. Στο παρελθόν υπήρξαν πολλοί και πόσοι άλλοι θα υπάρξουν στο μέλλον. Εδώ έχουμε το σύμβολο της 5ης Μαΐου του 2002, που θα πληρώνεται από μια εταιρία της οποίας άτομα όπως ο Ζανέτι ή ο Προβέρα (σ.σ μέλος του κυρίου χορηγού), διαλέγοντας δύο ονόματα στην τύχη, που δεν έκρυψαν ποτέ τις απόψεις τους για την Γιουβέντους, που έκλεψαν πρωταθλήματα από την ίδια Γιουβέντους στην οποία ο Κόντε έπαιζε και ήταν πρωταγωνιστής.

Το να πάει στην Ίντερ δεν αποτελεί μια επαγγελματική απόφαση. Θα ήταν, αν πήγαινε σε Νάπολι, Ρόμα,Μίλαν. Πηγαίνοντας στην Ίντερ, σημαίνει πως εντάσσεται σ' έναν σύλλογο που έχει προσπαθήσει, ευτυχώς ανεπιτυχώς, μέσα από διάφορους τρόπους, καθαρούς ή λιγότερο καθαρούς, να μας καταστρέψει και να λερώσει την ιστορία αυτής της οποίας ο Κόντε υπήρξε ήρωας. Πηγαίνοντας στην Ίντερ δεν είναι μια επαγγελματική επιλογή, πηγαίνοντας στην Ίντερ θα σημαίνει πως θα καταστρέψει πρώτα απ' όλα την αξιοπρέπειά του. Κάνοντας αυτό το άλμα, ο Κόντε δεν εκπροσωπεί πλέον το πνεύμα της Γιουβέντους και τις αξίες των άλλων αστέρων».

Πάντως, ο Κόντε, κόντρα σ' όλα αυτά, δηλώνει: «Ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή μου ξεκινάει, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Επέλεξα την Ίντερ λόγω του ποιος σύλλογος είναι, λόγω των φιλοδοξιών που υπάρχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα