«Θέλουμε το κύπελλο, που πλεονεκτεί ο Απόλλων και πού ο ΑΠΟΕΛ για τον τίτλο»

Την κλήρωση με την Ανόρθωση στα ημιτελικά του κυπέλλου, τη νέα σεζόν για την Ομόνοια, τη διαιτησία και την κούρσα για τον τίτλο στο τρέχον πρωτάθλημα σχολίασε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο δρ. Λώρης Κυριάκου.

Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου των «πρασίνων» μίλησε στον Super Sport για...

...την κλήρωση του κυπέλλου: «Είναι μια δύσκολη κλήρωση. Όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες της Ανόρθωσης. Είναι δύο παιχνίδια

και νομίζω η πρόκριση θα κριθεί στο τελευταίο λεπτό. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Με την πρόκριση επί της ΑΕΛ ο κόσμος έφυγε από το γήπεδο περισσότερο ικανοποιημένος από την εμφάνιση και σε δεύτερο βαθμό για την πρόκριση. Ηταν μια εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας, που ίσως από ατυχία ή αστοχία δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Ανόρθωση έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Σε κάποια παιχνίδια ήταν εξαιρετική, σε άλλα δεν ήταν καλή. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα που θα θέλει να κερδίσει τον τίτλο που της έχει μείνει, έστω κι αν ελπίζει μαθηματικά για το πρωτάθλημα».

...τον Λένον και τη νέα σεζόν: «Δεν είναι μόνο από τον προπονητή που εξαρτάται αλλά και από τους παίκτες που θα έρθουν η νέα σεζόν. Το βιογραφικό του Λένον λέει πολλά, ξέρουμε ποιος είναι, όμως από εκεί και πέρα θα πρέπει με τους παίκτες που θα έρθουν να δείξει εκείνα που μπορεί και θέλει. Μέσα από τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματα δίνει ευκαιρίες και κάνει κοσκίνισμα των παικτών για να δει που θέλει η ομάδα ενίσχυση. Μπορεί να μην είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας στα παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως εκεί που χρειάστηκε, στον επαναληπτικό με την ΑΕΛ, θύμισε Ομόνοια από τα παλιά».

...το κεφάλαιο διαιτησία: «Από τη στιγμή που ήρθαν ξένοι έφυγε και η προκατάληψη γιατί με τα τελευταία που έγιναν τα τελευταία χρόνια, υπήρχε προκατάληψη. Από την άλλη όμως είδαμε και πολύ καλές διαιτησίες, βεβαίως και θα γίνουν λάθη. Το Σαββατοκύριακο πέρασε ομαλά χωρίς να ακούσουμε φωνές και είχαμε γενικά μια ήρεμη αγωνιστική. Η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται στήριξη, όμως χρειάζεται και αυτούς τους διαιτητές για να βελτιωθεί, γιατί δεν θα φέρνουμε για μια ζωή ξένους διαιτητές. Και οι παράγοντες έχουν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο, γιατί με τον Α ή Β τρόπο εξασκούν πίεση. Είναι ένα κομμάτι και αυτό που η ΚΟΠ πρέπει να πάρει τα μέτρα της. Από τη στιγμή που φτάσαμε να φέρνουμε ξένους διαιτητές, σημαίνει πως έχουμε πρόβλημα. Είναι στα πόδια της ΚΟΠ να δουλέψει στα πρότυπα και Ομοσπονδιών του εξωτερικού για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσουμε την κυπριακή διαιτησία αλλά και το άθλημά μας. Ωστόσο και οι ίδιοι οι διαιτητές πρέπει να δουλέψουν σε αυτόν τον τομέα, να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους για να τους εμπιστευτεί και ο κόσμος. Τα δικά τους λάθη μας οδήγησαν εδώ που είμαστε».

...τη μάχη του τίτλου και του υποβιβασμού: «Έχει κριθεί η διαβάθμιση έστω κι αν μαθηματικά ο Εθνικός έχει ελπίδες. Κατ΄εμένα έστω κι αν υπάρχουν βαθμολογικές ελπίδες, το άλλο που έχει κριθεί είναι οι δύο ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι ο Απόλλωνας και ο ΑΠΟΕΛ. Για τον τίτλο, ο ΑΠΟΕΛ υπερέχει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ο Απόλλωνας υπερέχει του βαθμού και το παιχνίδι μεταξύ τους που θα γίνει στο Τσίρειο. Σε εκείνο το παιχνίδι θεωρώ ότι θα κριθεί και ο τίτλος ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των άλλων αγώνων. Αν κάποια από τις δύο ομάδες που θα κερδίσει, θα είναι και η πρωταθλήτρια».

...τους νεαρούς παίκτες της Ομόνοιας: «Αυτά τα 2μιση περίπου χρόνια με τον Μπεργκ μας έχουν αφήσει αρκετά θετικά και ένα από αυτά είναι τα νεαρά μας παιδιά. Έδωσε ευκαιρίες σε πολλούς νεαρούς που αγωνίστηκαν στην α’ ομάδα. Οπωσδήποτε θέλουν πολλή δουλειά και να είναι προσγειωμένοι. Από τη στιγμή που ο Λένον τους έχει στα υπόψην, θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια η Ομόνοια θα στελεχώνεται σε μεγάλο βαθμό από Κύπριους παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέλουμε, Απόλλων, ΑΠΟΕΛ,theloume, apollon, apoel