Θάνατος Στυλιανού: Σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί

Επιστολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας απέστειλε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, με την οποία ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που σύμφωνα με την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για τον θάνατο του Στυλιανού, φέρεται να εντοπίζονται εναντίον τους προσωπικές ευθύνες καθώς επίσης πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.

Όπως αναφέρει παράλληλα στην ανακοίνωσή της, έχει διορίσει ερευνόντα λειτουργό για τη διεξαγωγή των πειθαρχικών ερευνών, όπως αυτές προκύπτουν από την Έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων

Δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναλύονται οι ευθύνες που προκύπτουν αναφορικά με την αυτοκτονία του 15χρονου Στυλιανού.

Η έρευνα της Επιτρόπου ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος και αποδίδει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε λειτουργούς των Υπηρεσιών Ευημερίας αλλά και στην Αστυνομία.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, προκύπτουν αδικήματα για τέσσερις λειτουργούς των Υπηρεσιών Ευημερίας, για αστυνομικούς πρώτης γραμμής και για τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν ανήκει στη Δημόσια Υπηρεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα