Θάνατος 6χρονου:Μετά από ανατροπή του αρχικού πλάνου,χειρουργήθηκε στην Κύπρο

Χωρίς τέλος ο Γολγοθάς της οικογένειας του αδικοχαμένου εξάχρονου αγοριού από την Συρία, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας, μετά από χειρουργική επέμβαση καρδίας.

  Η νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε το απόγευμα επί της σορού του δεν έριξε το απόλυτο «φως» στα αίτια θανάτου του. Περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Να σημειωθεί ότι στην νεκροτομή έγινε παρουσία τεσσάρων ιατροδικαστών. Οι Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οποίοι εκπροσώπησαν την Κυπριακή Δημοκρατία, ο ιατροδικαστής Μάριος

Ματσάκης που εκπροσώπησε την οικογένεια του άτυχου παιδιού και ένας τέταρτος ιατροδικαστής, ο οποίος εκπροσώπησε το ιδιωτικό νοσηλευτήριο, στο οποίο έγινε το μοιραίο χειρουργείο.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι χαροκαμένοι γονείς θα προχωρήσουν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγγελία. Αλλά όπως λέχθηκε στο Σίγμα από άτομο του στενού οικογενειακού κύκλου προκύπτουν αρκετά ερωτήματα. Όπως, κατά πόσο έπρεπε να γίνει στην Κύπρο το χειρουργείο, αφού πρόκειται για μια πολύπλοκή επέμβαση.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αρχικό πλάνο ήταν το παιδί να χειρουργηθεί στην Γερμανία και μάλιστα είχαν εκδοθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την τελευταία στιγμή, τα σχέδια ανατράπηκαν και αποφασίστηκε όπως το χειρουργείο πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, καθώς θα έφθανε στο νησί γιατρός από την Γερμανία.

Το θλιβερό περιστατικό ανάγκασε το American Medical Center να προβεί σε διευκρινίσεις. Ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει το με θάνατο του 6χρονου αγοριού και αναφέρει ότι το τραγικό αυτό περιστατικό γεννά σοβαρά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε επίσης: Τι κατέδειξε η νεκροτομή στη σορό του 6χρονου που «έφυγε» μετά από χειρουργείο

*Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα