Θαλάσσιο Σκι: 1η θέση για την Φλωρεντία Λοϊζίδου

Αυτό που πέτυχαν οι αθλήτριες μας, πρόκειται για ένα αθλητικό άθλο. Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά χώρος προπόνησης για τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων της Κυπριακής Ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι (ΚΟΘΑΣκι) στην Κύπρο και μετά την εκδίωξη τους άρον άρον από το φράγμα Πολεμιδιών, όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, αναγκάζονται να προπονούνται στο εξωτερικό με τεράστιο οικονομικό κόστος αλλά και ταλαιπωρία. Όμως αυτό που κατάφεραν ήταν ένας αγωνιστικό ανδραγάθημα με όλη τη σημασία της λέξης, διότι με τις επιδόσεις τους έκαναν την Ευρώπη

να υποκλιθεί μπροστά τους, καταλαμβάνοντας μάλιστα τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία κάτω των 14 ετών!



Αποτιμώντας την αγωνιστική χρονιά 2016-2017 από την Κυπριακή Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣκι), διαφάνηκε ότι σε όλες τις κατηγορίες των ηλικιακών κατηγοριών κατάταξης επίδοσης (Ranking List) στο Σλάλομ (Slalom) και σε μερικά των Φιγούρων (Tricks) από τις ηλικίες κάτω των U17 ετών, U14, U12, U10, οι Κύπριοι Σκιέρ είναι μέσα στους 30 πρώτους της κάθε κατηγορίας για τις περιοχές Ευρώπη &Αφρική!

Σε μερικές μάλιστα κατηγορίες υπάρχουν Κύπριοι Σκιέρ μέσα στις 5 πρώτες θέσεις! Το αποκορύφωμα δε (χωρίς να αγνοούνται οι επιτυχίες όλων των Σκιέρ-πρωταγωνιστών) είναι ότι, στην κατηγορία κάτω των 14 ετών (Slalom U14 Girls) είναι στην 1η θέση η Φλωρεντία Λοϊζίδου, στην 4η η Ρούλα Παντελή, στην 5η η Στέλλα Αναστάση και στην πολύ τιμητική 16η θέση, η Άρτεμης Κωνσταντίνου.

Επιστέγασμα των προσπαθειών των αθλητών μας, ήταν το Χάλκινο Μετάλλιο που κατέκτησε η Φλωρεντία Λοϊζίδου στους πρόσφατους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Ισπανία στην κατηγορία κάτω των 14 ετών. θυμίζουμε ότι πέρσι το 2016 στην Ιταλία η Φλωρεντία κατέκτησε το Χρυσό. Παράλληλα, στους πρόσφατους Διεθνείς αγώνες που έγιναν στα Ιωάννινα, η Φλωρεντία, με επίδοση 2 μπάλες στα 12 μέτρα σκοινί και με ταχύτητα σκάφους στα 55 χλμ/ώρα, σημείωσε νέο Παγκύπριο ρεκόρ στο σλάλομ, όπου με αυτή της την επίδοση την ανέβασε στο Νούμερο 1 της Ευρωπαϊκής κατηγορίας κατάταξης κάτω των 14 ετών!

Στην κατηγορία Νέων Κ17 (Slalom U17 Boys) ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αντρέας Γαλιδής φιγουράρουν στην 20η και 22η θέση αντίστοιχα όπου πέρσι στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Ιταλία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στη κατηγορία κάτω των 14 ετών. Ο δε Α. Γαλίδης στους Παγκόσμιους αγώνες Νέων, οι οποίοι διεξήχθησαν φέτος τον Ιανουάριο στη Χιλή κατετάγη 16ος.

Στην κατηγορία Σλάλομ Κ17 Νεανίδων, η Ία Αρμένη είναι στη 39η θέση. Στην κατηγορία Slalom U10 διαφαίνονται τα ανερχόμενα ταλέντα του θαλασσίου Σκι με τους Ιωάννη Αθηνάκη να καταλαμβάνει την 5η θέση στο σλάλομ και την 3η θέση στις Φιγούρες. Ο νεαρότερος από όλους τους Σκιέρ, Αντρέας Κωνσταντίνου καταλαμβάνει την πολύ τιμητική 9η θέση (Κ10), αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόνο 8 ετών! Στην κατηγορία Κ12 ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου είναι στην 30η θέση και οι επιτυχίες και οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος, από όλα τα νεαρά ταλέντα. Την τεράστια επιτυχία αυτή όμως, το τι την κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι οι Σκιέρ τις πέτυχαν, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει χώρος προπόνησης σε φράγμα στην Κύπρο!! Εξαιτίας αυτού αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε τεχνικά φράγματα ή λίμνες στο εξωτερικό, με τεράστια οικονομικά έξοδα τα οποία επωμίζονται οι γονείς τους και ένα μέρος η ΚΟΘΑΣΚΙ.

Αυτό δείχνει την τρομερή αφοσίωση που υπάρχει στο άθλημα του θαλασσίου Σκι σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από τους ίδιους τους αθλητές, την ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι (ΚΟΘΑΣκι) και συγκεκριμένα από τον οραματιστή Πρόεδρο της κ. Αντρέα Κόκκινο, στους γονείς των αθλητών με τη βοήθεια και συνεχή στήριξη τους και φυσικά στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή Maxim Dicky.

Διαφάνηκε, ότι το λιθαράκι που έβαλαν όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη προσπάθεια απέφερε καρπούς, που έκανε την ίδια την αθλητική οικογένεια της Ευρώπης να αναγνωρίσει τις επιτυχίες μας!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους! Συνεχίστε να μας εκπλήσσεστε!

Λάκης Αναστασίου
Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΘΑΣκι
Διεθνής Κριτής

Keywords
Τυχαία Θέματα