Θα επιχειρηθεί η τιμωρία της Ελλάδας, εκτιμά ο Λιλλήκας

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι “όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδας, πολύ φοβάμαι ότι θα επιχειρηθεί, από κάποια κέντρα αποφάσεων, η παραδειγματική τιμωρία του ατίθασου λαού, που δεν υπέκυψε στα δικά τους σχέδια”.

“Η όποια προσπάθεια τιμωρίας του ελληνικού λαού για την απόφαση του δεν θα αποτελεί απλά ασέβεια προς ένα κυρίαρχο λαό αλλά θα αποτελεί και

βήμα προς την αποσύνθεση του ευρώ και της ίδιας της ΕΕ, το μέλλον της οποίας θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της να στηρίξει τα μέλη της και να δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην ευρωπαϊκή οικογένεια”, είπε ο κ. Λιλλήκας σε δηλώσεις του στα Κεντρικά Γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στη Λευκωσία.

Πρόσθεσε ότι “αν επικρατήσει η λογική της αποκοπής του όποιου μέλους αντιμετωπίζει προβλήματα τότε η ΕΕ θα οδηγηθεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε σταδιακό ακρωτηριασμό και σε πολιτικό θάνατο, με απρόβλεπτες οικονομικές και άλλες συνέπειες πάνω σε όλους τους λαούς της ηπείρου”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “από σήμερα η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναμένουμε από την κυπριακή Κυβέρνηση να σταθεί, έστω και τώρα, στο πλευρό του ελληνικού λαό παραμερίζοντας ιδεοληψίες και προσωπικές ατζέντες”.

“Αναμένουμε από την κυπριακή Κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξει άλλη ομόφωνη απόφαση εναντίον της Ελλάδας και ότι θα στηρίξει δυναμικά το αίτημα της Ελλάδας για απομείωση του ελληνικού χρέους”, δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι “η στήριξη προς τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια δήλωση κι ας μην ξεχνάμε πως την ένταξη μας στην ΕΕ την χρωστάμε κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα”.

Αναμένουμε, συνέχισε, “διεκδικητικές παρεμβάσεις εντός του Γιούρογκρουπ αλλά και την κατάθεση διαφωνίας σε περίπτωση προσπάθειας για απομόνωση της Ελλάδας”.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι “σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρουσιαστεί ξανά η εικόνα της Ελλάδας έναντι όλων των άλλων και η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αποβάλει τα όποια σύνδρομα φοβίας της διεκδικητικότητας του Έλληνα Πρωθυπουργού γιατί μόνο με διεκδίκηση κερδίζουν οι λαοί”.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είπε ότι “ο ελληνικός λαός μίλησε και η απόφασή του είναι πέρα για πέρα καθαρή : απορρίπτει τη συνέχιση των μνημονίων της λιτότητας, στοχεύει στην ανάπτυξη και στην ανατροπή της αποικίας του χρέους”.

Αυτή η απόφαση, είπε ο κ. Λιλλήκας, “ θα πρέπει να τύχει της στήριξης ολόκληρης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, έτσι ώστε η Ελλάδα να απευθυνθεί στο Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ ενωμένη, με μια φωνή”.

Πρόσθεσε ότι “η ευθύνη για προάσπιση της απόφασης του ελληνικού λαού βαραίνει όλους”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ότι “την απόφαση του ελληνικού λαού οφείλουν να τη σεβαστούν και οι δανειστές, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς τους, την περασμένη βδομάδα, παραβίασαν κάθε δημοκρατική αρχή, παραβίασαν την αρχή του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης”.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι και ο “κυπριακός ελληνισμός βίωσε στο πετσί του αυτού του είδους των εκβιασμών και των απειλών, το 2004 όταν κλήθηκε να αποφασίσει για το μέλλον του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα