Θα χρειαστεί να κάνουν το τέλειο παιχνίδι

ΑΕΛ
Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να πάρουν για πρώτη φορά βαθμολογικό κέρδος σε ένα ντέρμπι

Εβδομάδα νέου ντέρμπι ξεκίνησε για την ΑΕΛ. Οι «κίτρινοι» της Λεμεσού το Σάββατο αντιμετωπίζουν στη Λευκωσία τον εκ των πρωτοπόρων ΑΠΟΕΛ και σαν στόχο θα έχουν το βαθμολογικό κέρδος, δίνοντας συνέχεια και στην αγωνιστική βελτίωση που ξεκίνησε με την ΑΕΚ. Ο κ. Χριστοφόρου γνωρίζει πολύ καλά ότι τους περιμένει ένα

πολύ δύσκολο βράδυ και πως για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να δείξουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Φυσικά, σε τέτοιους αγώνες, η εμφάνιση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού το σημαντικό είναι να επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό με βαθμολογικό κέρδος.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας δούλεψε με τους παίκτες του εκεί όπου διαπιστώθηκε να υπάρχει πρόβλημα στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα, έτσι και οι τελευταίες προσθήκες που έγιναν τον Αύγουστο πρέπει να έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό και να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την ομάδα. Ο Σέμα είναι βασικός στα τελευταία τρία παιγνίδια, ο Κουταντέρ έχει παίξει και στα έξι που έδωσε η ΑΕΛ μέχρι στιγμής, ενώ και ο Νιάγκ ήταν βασικός στα τέσσερα.

Έτοιμος και ο Ρομπέρ
Επίσης και οι παίκτες που αντιμετώπισαν τραυματισμούς πέρσι αγωνίζονται κανονικά. Ο Αντράντε μετά την πρεμιέρα είναι βασικός και αναντικατάστατος, ο Αϊρόσα το ίδιο, αφού ξεπέρασε και τον τραυματισμό του με την Ανόρθωση, ενώ και ο Σουάρες έδειξε στους τελευταίους αγώνες ότι βρήκε τα πατήματα του και θυμίζει τον παίκτη που γνωρίσαμε όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο. Ο Ρομπέρ επίσης είναι πλέον έτοιμος όπως και ο Ντεγκρά. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ είναι σε θέση να προσφέρουν αυτά που περιμένουν οι άνθρωποι και ο κόσμος της ομάδας.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ από σήμερα θα ξεκινήσει να δουλεύει με τους παίκτες του το πλάνο που έχει στο μυαλό να εφαρμόσει η ομάδα του στο ΓΣΠ για να έχει βαθμολογικό κέρδος. Είναι δεδομένο ότι ο κ. Χριστοφόρου θα θέλει να βασιστεί πάνω στην αμυντική λειτουργία που μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά και να κτυπήσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις. Ο Κύπριος τεχνικός περιμένει ότι οι παίκτες του θα βρουν προϋποθέσεις για να εκδηλώσουν το πλάνο του και το θέμα είναι αυτήν την φορά να μπορέσουν να τις εκμεταλλευτούν.

Χωρίς λάθη
Κόντρα στην πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στο ΓΣΠ, ο τεχνικός της ΑΕΛ περιμένει ότι οι παίκτες του μεσοαμυντικά θα κάνουν ένα παιγνίδι πειθαρχημένο χωρίς λάθη. Το να καταφέρει να κρατήσει το μηδέν και σε αυτό το παιγνίδι η ΑΕΛ θα είναι το μεγάλο στοίχημα, που θα της δώσει και το ζητούμενο, δηλαδή το βαθμολογικό κέρδος. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι παίκτες αμυντικογενείς, όπως ο Ρομπέρ και ο Ελευθερίου, είναι στη διάθεσή του όπως φυσικά και ο Ντεγκρά. Σίγουρα ο κ. Χριστοφόρου θα ένιωθε ακόμα καλύτερα αν μπορούσε να υπολογίζει και στον Σιέλη, όμως ο διεθνής Κύπριος αμυντικός ακόμα έχει δρόμο μπροστά του αφού στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψει προς τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Τα εισιτήρια του αγώνα θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες 1-2 ημέρες και στην ΑΕΛ ελπίζουν ότι ο κόσμος της ομάδας θα κάνει το ταξίδι στο ΓΣΠ, για να ενισχύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών για θετικό αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα