Τεθωρακισμένα εισέρχονται στη βόρεια Γάζα για πρώτη φορά εδώ και μήνες
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου στη βόρεια Γάζα, αφού ο στρατός έστειλε τανκς σε περιοχές εκεί για πρώτη φορά εδώ και μήνες, ενώ παρότρυνε τους κατοίκους να πάνε σε "ασφαλείς ζώνες" στο νότο.
Επιπλέον, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν όταν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν ένα τζαμί και ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους στη Λωρίδα της Γάζας
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε «πλήγματα ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς» που δρούσαν μέσα σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου ενσωματωμένα στο σχολείο Ibn Rushd και στο τέμενος Shuhada al-Aqsa στην περιοχή Deir al-Balah στην κεντρική Γάζα.
Η Χαμάς απορρίπτει τις ισραηλινές κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως σχολεία, νοσοκομεία και τζαμιά για στρατιωτικούς σκοπούς.
Διαβάστε επίσης: Αεροπορικά χτυπήματα Ισραήλ και μεγάλες εκρήξεις στο νότιο Λίβανο (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα χτυπήματα στο τζαμί και το σχολείο σημειώθηκαν καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς στον θύλακα πλησιάζει στην πρώτη του επέτειο και καθώς το Ισραήλ έχει επεκτείνει τις ενέργειές του στον Λίβανο.
Η Χαμάς επιτέθηκε στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους και παίρνοντας περίπου 250 ομήρους, σύμφωνα με ισραηλινούς υπολογισμούς.
Η επακόλουθη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα σκότωσε σχεδόν 42.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. Έχει επίσης εκτοπίσει σχεδόν το σύνολο των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων του θύλακα, έχει προκαλέσει κρίση πείνας, με αποτέλεσμα κατηγορίες για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο, τις οποίες το Ισραήλ αρνείται.
Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε ότι το Ισραήλ έπληξε 27 σπίτια, σχολεία και καταφύγια εκτοπισμένων σε όλη τη Γάζα τις τελευταίες 48 ώρες.
«Τα εγκλήματα αυτά λαμβάνουν χώρα εν μέσω δύσκολων συνθηκών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας και όπου τα εναπομείναντα νοσοκομεία αδυνατούν να παρέχουν καλή ιατρική και υγειονομική περίθαλψη, καθώς ο αριθμός των τραυματιών και των ασθενών αυξάνεται καθημερινά», ανέφερε.
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε το Σάββατο νέες εντολές εκκένωσης σε τμήματα του καταυλισμού Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ακριβώς βόρεια της Ντέιρ αλ-Μπάλα, αναγκάζοντας εκατοντάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του στόχευαν να επιχειρήσουν εναντίον μαχητών της Χαμάς που πραγματοποιούσαν επιθέσεις από το έδαφος.
Εν τω μεταξύ, ισραηλινά τανκς εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές Beit Lahiya και Jabalia της βόρειας Γάζας και αεροπλάνα έπληξαν πολλά σπίτια, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 άτομα, σύμφωνα με τους γιατρούς.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν περικυκλώσει την περιοχή Τζαμπάλια, το επίκεντρο των επιχειρήσεών του.
Σε μια αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι σε ένα σπίτι και άλλοι πέντε σε ένα άλλο χτύπημα σε ένα δεύτερο σπίτι και οι κάτοικοι περιέγραψαν τη νύχτα ως μια από τις χειρότερες των τελευταίων μηνών.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούσαν στην Τζαμπάλια, τον μεγαλύτερο από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, για να πολεμήσουν τους μαχητές της Χαμάς, να διαλύσουν τις στρατιωτικές υποδομές και να εμποδίσουν τη Χαμάς να ανασυνταχθεί.
Διαβάστε επίσης: Νέες επιθέσεις Ισραήλ σε νότια προάστια της Βυρητού (ΒΙΝΤΕΟ)
«Πριν από την έναρξη της επιχείρησης, η Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε δεκάδες στρατιωτικούς στόχους για την υποστήριξη των δυνάμεων ελιγμών, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών όπλων, υπόγειων δομών, τρομοκρατικών πυρήνων και πρόσθετων στρατιωτικών δομών», ανέφερε η ισραηλινή στρατιωτική ανακοίνωση.
«Η επιχείρηση θα συνεχιστεί όπως είναι απαραίτητο, με συστηματικά πλήγματα και τη ριζική καταστροφή των τρομοκρατικών δομών στην περιοχή», προστίθεται.
Κατεύθυνε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την περιοχή που έχει οριστεί για ανθρωπιστικούς λόγους στο Αλ Μαουάσι στη νότια Λωρίδα της Γάζας.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αξιωματούχοι του ΟΗΕ λένε ότι κανένα μέρος στον θύλακα δεν είναι ασφαλές, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών ζωνών όπου ισραηλινοί πύραυλοι έχουν χτυπήσει αρκετές φορές.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αλλαγή του προφίλ του θα πραγματοποιήσει ο ΣΚΑΪ - Εκτός prime time o Ατζούν Ιλιτζαλί;
- Το παραμυθένιο χωριό στα Τζουμέρκα με τον διπλό καταρράκτη
- Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025
- Στον «αέρα» το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
- Στις κάλπες τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. -Δείτε που έχουν στηθεί η κάλπες.
- «Πάγωσε» η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια
- Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ πήγε στην κάλπη ντυμένη στα πράσινα και έγινε viral!
- Άννα Βίσση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: Πάντα πίστευα ότι είμαι γεννημένη για να κάνω μουσική, τώρα επιβεβαιώθηκα
- Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου - Κώστας Πηλαδάκης: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την επανασύνδεσή τους
- Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Υφ.Ναυτιλίας:Προτεραιότητα η κοινωνική ενσωμάτωση των ηλικιωμένων
- Θλίψη για τον άτυχο Μηνά Χατζημιχαήλ - Υπηρέτησε την Κύπρο ως διπλωμάτης
- Τραμπ: Εμφανίστηκε στο σημείο απόπειρας δολοφονίας με τον Μασκ στο πλευρό του (Vid)
- Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου στη Λευκωσία – Τον έχετε δει; (pic)
- ΠτΔ: Ευελπιστεί σε θετικά αποτελέσματα στη συνάντηση της Νέας Υόρκης
- Τεθωρακισμένα εισέρχονται στη βόρεια Γάζα για πρώτη φορά εδώ και μήνες
- Υπ. Υγείας: Καμία γυναίκα μόνη της στον αγώνα κατά καρκίνου του μαστού
- Η Ρωσία εκτόξευσε 87 drones κατά της Ουκρανίας
- Συνεχίζονται οι Μεσογειακοί και Παγκύπριοι Αγώνες Ανοικτής Κολύμβησης
- ΑΚΕΛ για φράχτη Νουρή:Το ξήλωμα του ήταν μονόδρομος – Ο ΔΗΣΥ οφείλει απολογία

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Τεθωρακισμένα εισέρχονται στη βόρεια Γάζα για πρώτη φορά εδώ και μήνες
- Συνεχίζονται οι Μεσογειακοί και Παγκύπριοι Αγώνες Ανοικτής Κολύμβησης
- ΠτΔ: Ευελπιστεί σε θετικά αποτελέσματα στη συνάντηση της Νέας Υόρκης
- Ερντογάν:Είμαστε το μοναδικό κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά Ισραήλ
- Θλίψη για τον άτυχο Μηνά Χατζημιχαήλ - Υπηρέτησε την Κύπρο ως διπλωμάτης
- Υπ. Υγείας: Καμία γυναίκα μόνη της στον αγώνα κατά καρκίνου του μαστού
- Δύο νέες πτήσεις από Βηρυτό μεταφέρουν Αυστραλούς υπηκόους στη Λάρνακα
- ΑΚΕΛ για φράχτη Νουρή:Το ξήλωμα του ήταν μονόδρομος – Ο ΔΗΣΥ οφείλει απολογία
- Νέες επιθέσεις Ισραήλ σε νότια προάστια της Βυρητού (ΒΙΝΤΕΟ)
- Τραμπ: Εμφανίστηκε στο σημείο απόπειρας δολοφονίας με τον Μασκ στο πλευρό του (Vid)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άννα Βίσση: «Το να είσαι 66 ετών και να μπαίνεις σε ένα... ξεχειλισμένο Καλλιμάρμαρο είναι συγκινητικό» [βίντεο]
- To πιο σημαντικό σύστημα στα καινούργια αυτοκίνητα: Γιατί μπορεί να σου σώσει τη ζωή - Πώς λειτουργεί
- Ο Δημήτρης Σχοινάς μαγειρεύει στην κουζίνα του: Η εύκολη συνταγή σάλτσας για μακαρόνια που έγινε viral στο TikTok
- Φρίκη στα Χανιά: Την ξυλοφόρτωνε μπροστά στα μάτια του 4χρονου γιου τους – «Ακόμη κι όταν ήμουν έγκυος, μου έριξε γροθιά στην κοιλιά»
- Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025
- Κέρκυρα: Συνελήφθη 16χρονος για ληστεία σε βάρος δύο ανηλίκων – Με απειλή βίας τους απέσπασε μικρό χρηματικό ποσό
- Ιωάννα Τούνη σε Δημήτρη Αλεξάνδρου: «Ευχαριστώ που κρατάς τον Πάρη για να περνάω εγώ καλά»
- «Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Η πρώτη ατάκα – Δείτε βίντεο με τους πρωταγωνιστές
- Καραμπόλα δύο αυτοκινήτων με τρόλεϊ στην πλατεία Κολιάτσου – Ένας τραυματίας
- Εκλογές ΠΑΣΟΚ-Γιώργος Παπανδρέου: Η μαζική συμμετοχή ανοίγει δρόμους για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα