Τετ-α-τετ Ν. Αναστασιάδη–Α. Κυπριανού για το «κατασκοπευτικό»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30πμ η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στο Προεδρικό Μέγαρο, με αντικείμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων μετά και από τις δημόσιες καταγγελίες για το βαν των παρακολουθήσεων.

Παρόντες στη συνάντηση είναι επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης

και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ από πλευράς ΑΚΕΛ παρίσταται επίσης ο βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου.

«Στο Προεδρικό πάω για να ακούσω αλλά και για να μιλήσω», ήταν το λακωνικό σχόλιο του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στο Sigmalive.

Σκοπός της συνάντησης είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ακούσει τον κ. Κυπριανού, καθώς το ΑΚΕΛ προέβη σε έντονες και συγκεκριμένες καταγγελίες, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θέμα, που αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων και ο κ. Κυπριανού να καταθέσει τυχόν στοιχεία που έχει, ανέφερε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων, δήλωσε ο κ. Προδρόμου και αποστρέφεται πλήρως, όπως είπε, μεθοδεύσεις, όπως οι παρακολουθήσεις, που συμβαίνουν σε διάφορες χώρες. 

Ο Πρόεδρος επαναλαμβάνει, είπε, την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούλησή του για να παταχθεί η οποιαδήποτε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή και η εμπιστευτικότητα των επικοινωνιών.

Η Αστυνομία πρέπει, υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, να ερευνήσει τους ισχυρισμούς κι αν υπάρχουν στοιχεία.

Πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών ζητούν τα κόμματα, τα οποία ζητούν, επίσης, ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τετ#45α#45τετ Ν, Αναστασιάδη#45Α, Κυπριανού,tet#45a#45tet n, anastasiadi#45a, kyprianou