Τέσσερις ώρες διήρκησε η συνεδρία του Υπουργικού για τις μεταρρυθμίσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες». 

Σημείωσε πως κατά τη διάρκεια

της συνεδρίας οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών Εσωτερικών, Παιδείας/Αθλητισμού/Πολιτισμού και Νεολαίας, Άμυνας, Μεταφορών/Επικοινωνιών και Έργων, και Δικαιοσύνης και Δημοσίας  Τάξης, ενημέρωσαν τον Προέδρο αναφορικά με την πορεία υλοποίησης των έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους.

Όπως είπε, έγινε ειδική αναφορά στα έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Κύπρος το Αύριο. Η Κύπρος, με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εμπίπτουν στο Σχέδιο θα αντλήσει 1,2 δις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψής και Ανθεκτικότητας. Ο Πρόεδρος τόνισε τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το Σχέδιο.

Η συνέδρια θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 10:00 το πρωί με την ανασκόπηση της πορεία υλοποίησης των έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους υπολοίπων Υπουργείων και Υφυπουργείων.

Διαβάστε επίσης 

Με μεταρρυθμίσεις και εξαγγελθέντα έργα στην ατζέντα συνεδριάζει το Υπουργικό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέσσερις, Υπουργικού,tesseris, ypourgikou