Τεσσάρα Άρσεναλ επί Λίβερπουλ (βιντεο)

Χάρη σε ένα δαιμονιώδες οκτάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κατά το οποίο σημείωσε 3 γκολ, η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ και αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Απομακρύνεται η τετράδα για τους "κόκκινους".

Η Άρσεναλ έδειξε επιθετική διάθεση εξ αρχής, χάνοντας την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 5ο λεπτό με τον Ράμσεϊ, όμως ο Μινιολέ με μία εξαιρετική απόκρουση κράτησε το μηδέν. Μετά το πρώτο 15λεπτο η Λίβερπουλ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, έχοντας δύο

σημαντικές στιγμές με τον Στέρλινγκ.Η Λίβερπουλ είχε το μομέντουμ του παιχνιδιού, όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 37' με όμορφο πλασέ του Μπεγερίν. Τρία λεπτά αργότερα οι "κανονιέρηδες" διπλασίασαν τα τέρματά τους με ωραία εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Οζίλ, με τον Μινιολέ να φέρει ευθύνη. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ ήταν ασταμάτητοι και κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ πριν την ανάπαυλα με τον Αλέξις Σάντσες, ο οποίος "κεραυνοβόλησε" τον Μινιολέ, δίνοντας "αέρα" τριών τερμάτων στην ομάδα του.Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ πίεσε για τη μείωση του σκορ, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο, καθώς τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι Χέντερσον, Κουτίνιο και Στέρλινγκ δεν δυσκόλεψαν τον Οσπίνα. Το μόνο που κατάφεραν οι "κόκκινοι" ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής στο 76' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χέντερσον. Πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από τον Μπεγερίν. Η Άρσεναλ πίεσε για ακόμα ένα γκολ και τελικά τα κατάφερε με όμορφο σουτ του Ζιρού στις καθυστερήσεις. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Εμρέ Τσαν είχε αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο Σάντι Καθόρλα είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους. Μ' αυτή τη νίκη η Άρσεναλ μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ενώ η τετράδα για τη Λίβερπουλ φαίνεται πως... απομακρύνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα